ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Euroleague F4: Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ 75-94: Η «Βασίλισσα» στην τρίτη θέση

Euroleague F4: Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ 75-94: Η «Βασίλισσα» στην τρίτη θέση

Το ζητούμενο για τη Φενέρμπαχτσε και τη Ρεάλ Μαδρίτης στον μικρό τελικό του Final 4 της Βιτόρια ήταν να βρουν κίνητρο έπειτα από τον αποκλεισμό τους στα ημιτελικά από την Εφές και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αντίστοιχα. Εν τέλει, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έκανε σερί 15-0 στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, μετατρέποντας το… εύθραυστο 63-69 του 30’ σε 63-84 στο 36:12 και φτάνοντας στην εύκολη νίκη.

Ο αγώνας

Η πρόθεση της Ρεάλ Μαδρίτης να χτυπήσει στο ζωγραφιστό ήταν ξεκάθαρη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε, εκεί όπου ο Γκουστάβο Αγιόν σκόραρε για το 5-13 στο 4:37 κι έφτασε τους 8 πόντους με 4/4 δίποντα. Ο Μεξικανός σέντερ ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα κάνοντας το 9-19 από τη γραμμή των βολών, το τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ έγραψε το +13 (9-22) και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 16-24 για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο που σούταρε με 75% στο δίποντο (6/8) και μοίρασε 10 ασίστ!

Η Φενέρ αντέδρασε άμεσα και ισορρόπησε το ματς στο δεύτερο δεκάλεπτο με κορυφαίους τους Κώστα Σλούκα (6π.), Νικολό Μέλι (7π.) ο οποίος μάλιστα έδωσε το προβάδισμα στους Τούρκους, σκοράροντας για τρεις και κάνοντας το 32-31 στο 15:59. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βελτίωσε τα ποσοστά της στην επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο (6/10 δίπ., 2/4 τρίπ.) και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 40-38, υποχρεώνοντας τη Ρεάλ σε 6 λάθη σε αυτό το διάστημα. O Γκουστάβο Αγιόν μπήκε φουριόζος στην τρίτη περίοδο, πετυχαίνοντας οκτώ συνεχόμενους πόντους για το 48-49!

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ ενώ τα back2back τρίποντα του Σλούκα διαμόρφωσαν το 59-56 για τη Φενέρμπαχτσε όμως ο Αγιόν έκανε τη διαφορά στη ρακέτα, σκοράροντας για το 63-69 στο 30’ και φτάνοντας τους 23 πόντους (14 στο τρίτο δεκάλεπτο με 7/7 δίποντα). Οι Μαδριλένοι άρχισαν το τέταρτο δεκάλεπτο με σερί 15-0, προηγήθηκαν με 63-84 στο 36:12 με τις βολές του Τόμπκινς και επικράτησαν με 75-94, κατακτώντας την τρίτη θέση στο Final 4 της Βιτόρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 40-38, 63-69, 75-94.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.