ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια 90-76: Τρίτη σερί νίκη για τους «Πράσινους»

Συνεχίζει χέρι-χέρι με τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια 90-76: Τρίτη σερί νίκη για τους «Πράσινους»

Η Βίρτους Μπολόνια ήρθε στην Αθήνα έχοντας την 3η θέση στη βαθμολογία της Euroleague αλλά ο Παναθηναϊκός ήθελε την 3η συνεχόμενη νίκη για να επιβεβαιώσει ότι είναι σε ανοδική πορεία και ακριβώς αυτό έκανε επικρατώντας με 90-76, με αποτέλεσμα να πάει στο 5-4 μετά τις πρώτες 9 αγωνιστικές, πράγμα που σημαίνει ότι συνεχίζει χέρι-χέρι με τον Ολυμπιακό.

Οι Ιταλοί ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς και με καλάθια των Ντάνστον και Σενγκέλια προηγήθηκαν με 4-0 αλλά στη συνέχεια οι Γκριγκόνις και Μήτογλου έφεραν μπροστά τους Πράσινους με 6-4, για να δώσει στη συνέχεια λύσεις και ο Μπαλτσερόφσκι. Έτσι, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, χάρη και στις καλές άμυνες του Ναν, ξέφυγε με 16-11 και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +6 (21-15).

Με τους οπαδούς του να έχουν δημιουργήσει πολύ όμορφη ατμόσφαιρα ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στο δεύτερο δεκάλεπτο με Λεσόρ και Σλούκα (25-19) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Ναν, δίνοντας προβάδισμα επτά πόντων (30-23) στην ελληνική ομάδα, αλλά η Βίρτους αντέδρασε και με μπροστάρη τον Μπελινέλι πλησίασε στο -3 (36-33), όση ήταν δηλαδή η διαφορά και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45-42).

Στην τρίτη περίοδο, όμως, τα πράγματα δεν πήγαν καλά… Με τον Μπελινέλι να έχει πάρει μπρος και να εκτελεί από τη γραμμή του τριπόντου οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με 47-48 και από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ, αφού μία περνούσε η μία μπροστά και μία η άλλη, για να ξεφύγουν οι Ιταλοί με 59-63 και να μειώσει σε 62-63 ο Βιλντόζα στο 30′.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Βίρτους με καλάθια των Κορντινιέ και Παγιόλα πήγε για πρώτη φορά στο +5 (62-67) αλλά οι Γκριγκόνις, Μήτογλου, Λεσόρ το πήραν πάνω τους και με σερί 11-0 το σκορ έγινε 73-67 την ώρα που το ΟΑΚΑ… παραληρούσε! Ο Παναθηναϊκός είχε, πλέον, τον έλεγχο της κατάστασης και με τον Μήτογλου -ο οποίος ήταν ξανά εξαιρετικός με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ- να βάζει το τρίποντο για το 85-72 η νίκη οριστικοποιήθηκε και απέμενε να φανεί η τελική διαφορά, η οποία ήταν στους 14 πόντους (90-76).

Κορυφαίος, όπως προαναφέρθηκε, ο Μήτογλου με 24 πόντους ενώ ακολούθησαν οι Βιλντόζα (11), Σλούκας (11), Ναν (10), Μπλατσερόφσκι (10), Λεσόρ (10).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 45-42, 62-63, 90-76

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.