Η απόφαση να απελαθεί ο Νόβακ Τζόκοβτς έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών για τη στάση των αρχών της Αυστραλίας.

Είναι γεγονός πως η κοινή γνώμη της Αυστραλίας στήριξε την απόφαση της απέλασης του Νόβακ Τζόκοβιτς, σύμφωνα τουλάχιστον με τη δημοσκόπηση της News Corp όπου το 84% ήταν υπέρ.

Πάντως, είναι επίσης γεγονός πως πολύς κόσμος, εκτός Αυστραλίας, δεν είδε με καθόλου καλό μάτι αυτή την απόφαση.

Για την ακρίβεια, στο Twitter δημιουργήθηκε το hashtag #Australia has fallen που έγινε παγκόσμιο trend την Δευτέρα 17/01 με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την αντίθεση τους με το πώς χειρίστηκε η κυβέρνηση την υπόθεση Τζόκοβιτς.

Πολλοί ήταν αυτοί που σημείωσαν πως δεν πρόκειται να ξαναπάνε στην Αυστραλία λόγω της απέλασης του Σέρβου τενίστα.

https://twitter.com/renar_gro/status/1482803912734388226

Ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ είχε υπογραμμίσει πως η άρνηση του Νο.1 τενίστα στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο μπορεί να αναζωπύρωνε το αντι-εμβολιαστικό κίνημα στην Αυστραλία.

Στο μεταξύ, αρκετοί είναι και αυτοί που απειλούν με μποϊκοτάζ το Αυστραλιανό OPEN από τη στιγμή που δεν θα πάρει μέρος ο Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος ήλπιζε να φτάσει στην κατάκτηση του 21ου Γκραν Σλαμ που θα τον έβαζε μπροστά από τους Φέντερερ και Ναδάλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του και στο «Roland Garros», καθώς στη Γαλλία είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε όσους συμμετέχουν σε μεγάλα κοινωνικά event.