Οργή για την 90χρονη «εγκληματία με τα τερλίκια» – «Η μάνα μου ούτε έκλεψε, ούτε ζητιάνεψε» (βίντεο)

Οργή για την 90χρονη «εγκληματία με τα τερλίκια» – «Η μάνα μου ούτε έκλεψε, ούτε ζητιάνεψε» (βίντεο)

Τη συνέλαβαν. Την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα. Την πήγαν στο κρατητήριο. Ακολούθησε όλο το τυπικό της διαδικασίας για τους εγκληματίες: Σήμανση, αποτυπώματα… Και επιπλέον τιμωρία για το φοβερό της έγκλημα, την άφησαν χωρίς φαγητό επί δώδεκα ώρες. Ακόμη κι αυτό το ποτήρι νερό που της έδωσαν, το έδωσαν μετά από παράκληση της ίδιας.

Το αρχηγείο της αστυνομίας έδωσε εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 90χρονη προσήχθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αμπελοκήπων- Μενεμένης, οι οποίοι πήγαν για έλεγχο στη λαϊκή, πιθανόν μετά από καταγγελία.

Στο αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα κρατήθηκε για ώρες, ενώ ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή να της πάρουν αποτυπώματα και να την αφήσουν ελεύθερη και παράλληλα να σχηματίσουν δικογραφία.

Η ενενηντάχρονη Πόντια εκτός από τα τερλίκια – τα μάλλινα παπουτσάκια που φορούν μέσα στο σπίτι- που έπλεκε για τα παιδιά και τα εγγόνια της, αναγκάστηκε να πλέξει κι άλλα. Για να τα πουλήσει στη λαϊκή. Για να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια εκείνη και ο άντρας της που ζουν χωρίς συντάξεις, σε σπίτι που το σπίτι πληρώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης και με τη βοήθεια των παιδιών τους.

Η γιαγιά Σουζάνα συνελήφθη για το φοβερό της έγκλημα- πουλούσε χωρίς άδεια τα τερλίκια της. Τι κι αν παιδεύεται στα ενενήντα της με τα βελόνια; Τί κι αν σ’ αυτή την ηλικία επιμένει όρθια να προσπαθεί να εξαρτάται όσο γίνεται λιγότερο από τα πέντε παιδιά που γέννησε κι ανάστησε; Η γλυκιά πατρίδα που αναζήτησε το 2005 όταν ήρθε στην Ελλάδα από τη Ντάλκα της Γεωργίας «είδε» το 2019 το έγκλημα της γιαγιάς.

«Η μάνα μου δεν έκλεψε, δεν ζητιάνεψε»

Όπως είπε σε ιστοσελίδα η κόρη της γιαγιάς Σουζάνας οι γονείς της ήρθαν το 2005 στην Ελλάδα, και τρία χρόνια μετά έβγαλαν ελληνικές ταυτότητες. Εξι μήνες αργότερα άρχισαν να λαμβάνουν επίδομα 330 ευρώ ο καθένας. Ωστόσο αυτές οι γλίσχρες συντάξεις κόπηκαν λόγω μνημονίων.

Η περιγραφή της κόρης της της 90χρονης της γιαγιάς Σουζάνας, της κ.Τζούντυ Ηλιάδου είναι καταιγιστική για όσα συνέβησαν:

«Η μαμά μου την Τρίτη γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι ήταν κάτω στους Αμπελόκηπους και είχε πάει σε μια γωνιά δίπλα σε κάτι κάδους, δεν ήταν μέσα στην λαϊκή όπως λανθασμένα ανέφεραν. Απέναντι της ήταν ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων, δηλαδή δεν υπήρχε κάποιο κατάστημα ώστε να το ενοχλεί. Η γιαγιά καθόταν ακριβώς διπλά στους κάδους σκουπιδιών και πουλούσε τα τερλίκια, τα ποντιακά καλτσάκια. Ήρθε η αστυνομία και της είπε -γιαγιά μαζεψέ τα. Τα μάζεψε η μητέρα μου και τους κοιτάει και τους λέει -τώρα πάω σπίτι-, και της απάντησαν –όχι σπίτι στο τμήμα μαζί μας. Την κράτησαν την έγραψαν σε ένα βιβλίο και της πήραν αποτυπώματα. Την γιαγιά 90 χρονων την κράτησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο με ένα νερό τόσες ώρες. Είμαστε Έλληνες από την Γεωργία. Η οικονομική κατάσταση της μητέρας μου είναι πολύ άσχημη. Δεν έχει τίποτα, μόνο το ενοίκιο που της πληρώνει ο δήμος της Θεσσαλονίκης και πηγαίνει κατευθείαν στο λογαριασμό του ιδιοκτήτη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τζούντυ Ηλιάδου είναι οργισμένη- σχολιάζει και την υπόθεση της Μυρσίνης Λοϊζου: «Αυτό είναι κλέψιμο, και όχι μόνο στο Κράτος άλλα και από τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Αυτό και όχι να ταλαιπωρούν τη μάνα μου. Ο μπαμπάς μου έχει δυο είδη καρκίνων, ένα στο πρόσωπο και ένα στο προστάτη. Όμως εγώ δεν έκλεψα, ούτε ζητιάνεψα και στα νοσοκομεία τους τρέξαμε και τους βοηθήσαμε με τα αδέρφια μου και πληρώναμε.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.