ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η ΑΕΚ σέρνεται στο γήπεδο και θα εξακολουθήσει να σέρνεται όσο οι Αμερικανοί επιμείνουν να κυνηγούν τον «Τίγρη»

Η ΑΕΚ σέρνεται στο γήπεδο και θα εξακολουθήσει να σέρνεται όσο οι Αμερικανοί επιμείνουν να κυνηγούν τον «Τίγρη»

Η σημερινή απίστευτη – όπως εξελίχθηκε – ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό με 3-2 στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, δεν είναι παρά μόνον η κορυφή του παγόβουνου των όσων συνέβησαν και συμβαίνουν στην ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2018, όταν πανηγύρισε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια.

Ειδικότερα των όσων συμβαίνουν στον ηγέτη της ομάδας, τον «Τίγρη» Δημήτρη Μελισσανίδη γιατί όταν «πονάει» ο τίγρης, η ΑΕΚ σέρνεται.

Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο με το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε η έρευνα για την απάτη (η εισηγμένη AEGEAN είχε δηλώσει ότι τα πρατήρια της Aegean στην Ελλάδα ήταν όλα ιδιοκτησίας του ομίλου χωρίς να συμβαίνει κάτι τέτοιο λένε οι Αμερικανοί) κάτι που στις ΗΠΑ θεωρείται κακουργηματική πράξη, ‘αρχισαν τα δύσκολα.

Μετά από έρευνα των Αμερικανών, έρευνα στην οποία συμμετείχε και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, άρχισαν οι μαζικές κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου.

Και από εκεί άρχισαν τα προβλήματα και της ΑΕΚ που μόλις είχε κερδίσει το πρωτάθλημα.

Από τον εμπορικό στόλο που κατασχέθηκε συνολικά, μέχρι και δάνεια που η εταιρεία είχε δώσει και οι δανειολήπτες είδαν να τους παίρνουν επί τόπου πίσω τα λεφτά. Ακόμα και ποσά που είχαν διατεθεί σε εγγυητικές τραπεζών κατάσχεσαν οι Αμερικανοί από την στιγμή που είχαν εκδοθεί υπέρ του ομίλου AEGEAN.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ΑΕΚ «πήρε την κάτω βόλτα» πέρσι όταν άρχισαν τα προβλήματα του «Τίγρη» κι ενώ ετοιμαζόταν για το δεύτερο πρωτάθλημα. Φέτος ξεκίνησε «σφαγμένη» και συνεχίζει στο ίδιο στιλ.

Το πιο θετικό είναι ότι μια έγκυρη πηγή ανέφερε ότι τελικά αποδεσμεύθηκε ή ολόκληρος ή το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της AEGEAN, πριν μερικές εβδομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπόθεση βέβαια, δεν θα κλείσει τόσο εύκολα. Και η ταλαιπωρία της ΑΕΚ δεν προβλέπεται να τελειώνει γρήγορα. Εκτός αν κάποιος πολύ ισχυρός οικονομικά θελήσει να κάνει πρόταση για το πακέτο των μετοχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.