ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ι.Μελισσανίδης: «Είχα φλερτ και με κορίτσια, αλλά συνειδητοποίησα ότι μου αρέσουν άτομα του ίδιου φύλου»

Ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης που μιλά ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα του

Ι.Μελισσανίδης: «Είχα φλερτ και με κορίτσια, αλλά συνειδητοποίησα ότι μου αρέσουν άτομα του ίδιου φύλου»

Ήταν το 1996 στην Ατλάντα, όταν ένας 18χρονος λεπτοκαμωμένος νεαρός, κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, στις ασκήσεις εδάφους της ενόργανης γυμναστικής.

Το όνομα του Ιωάννη Μελισσανίδη γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της χώρας μας, καθώς έγινε ο νεότερος αθλητής που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι, επίσης, ο μοναδικός Έλληνας αθλητής της γυμναστικής που φέρει δύο Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς τίτλους σε δύο διαφορετικά αγωνίσματα, με δύο ασκήσεις να έχουν πάρει επίσημα το όνομά του και με την υπογεγραμμένη του μπλούζα να εκτίθεται στο μουσείο της Λωζάνης, ανάμεσα στους μεγαλύτερους αθλητές του κόσμου.

Ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης που μιλά ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα του

Εκτός όλων των παραπάνω εντυπωσιακών, ο Ιωάννης Μελισσανίδης είναι και ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης ο οποίος μιλά ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά σου, σε σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις.

Στην ερώτηση για το πότε άρχισε να αντιλαμβάνεται τη σεξουαλικότητά του: «Από πολύ μικρός. Τα πρώτα μου φλερτ όμως ξεκίνησαν, όταν ήμουν 12-13 ετών.

Είχα φλερτ και με κορίτσια

«Είχα φλερτ και με κάποια κορίτσια, πέρασα κι από αυτό το στάδιο, αλλά συνειδητοποίησα από πολύ νωρίς ότι μου αρέσουν άτομα του ίδιου φύλου», λέει.

Όσον αφορά στην αντίδραση των γονιών του σχετικά με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, ανέφερε ότι ήταν πολύ υποστηρικτικοί και ότι ο πατέρας του το μόνο που ήθελε ήταν να είναι ευτυχισμένος.

«Θεωρώ το coming out ένα αναγκαίο κακό. Καταλαβαίνω ότι είναι απαραίτητο στην εποχή μας, αλλά αν σκεφτείς πως κανένας straight δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνει κάποιο statement για τη σεξουαλικότητά του, αντιλαμβάνεσαι ότι εισαγάγει μια διάκριση.

Νιώθω, δηλαδή, πως το format της κοινωνίας αναγκάζει εμάς τους ΛΟΑΤ+ να κάνουμε ένα statement για την ταυτότητά μας, κάτι που αν το σκεφτείς είναι αρκετά στιγματιστικό και «αντισυνταγματικό».

Καταλαβαίνω ότι είναι αναγκαίο, γιατί όταν βλέπεις να το κάνει ένα γνωστό πρόσωπο, όπως ένας αθλητής, ένας καλλιτέχνης, ένας επιστήμονας ή ένας σύμβουλος από το γραφείο του Πρωθυπουργού, μπορεί να επηρεάσει και να προσφέρει περισσότερη ορατότητα στα νέα παιδιά και όχι μόνο», ανέφερε για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κοινωνία τα μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.