ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πέθανε ο Τζορτζ Κοέν, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1966

Σε ηλικία 83 ετών

Πέθανε ο Τζορτζ Κοέν, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1966

Άλλο ένα μέλος της «χρυσής ομάδας» της που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966 έχασε η Αγγλία, με τον θάνατο του θρύλου της Φούλαμ, Τζορτζ Κοέν σε ηλικία 83 ετών.

Ο Κοέν έκανε το ντεμπούτο του στα «Τρία Λιοντάρια» σε νίκη (2-1) εναντίον της Ουρουγουάης το 1962 και καθιερώθηκε ως η πρώτη επιλογή του Σερ Αλφ Ράμσεϊ στο Μουντιάλ που έγινε στην Αγγλία τέσσερα χρόνια αργότερα.

Ήταν υπαρχηγός της ομάδας που θριάμβευσε επί της Δυτικής Γερμανίας στον τελικό του Γουέμπλεϊ και έπαιξε τον τελευταίο διεθνή αγώνα του μόλις ένα χρόνο αργότερα, όντας ο πρώτος παίκτης της 11άδας του 1966 που αποσύρθηκε από την Εθνική.

Ως παίκτης που αγωνίστηκε σε μόνο έναν σύλλογο στην καριέρα του, την Φούλαμ, ο Τζορτζ Κοέν πραγματοποίησε 459 εμφανίσεις με την αγαπημένη ομάδα του, ενώ με την Εθνική Αγγλίας μέτρησε 37 συμμετοχές.

Μετά τον θάνατο του Κοέν, ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και ο Σερ Τζεφ Χαρστ παραμένουν οι μοναδικοί επιζώντες της βασικής ενδεκάδας που θριάμβευσε πριν από 56 χρόνια. Συνολικά, μόλις πέντε μέλη της ομάδας του Ράμσεϊ είναι ακόμα ζωντανοί: ο Τσάρλτον, ο Χαρστ, ο Τζορτζ Ίστχαμ, ο Τέρι Πέιν και ο Ίαν Κάλαχαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ακριβής αιτία του θανάτου του Κοέν παραμένει άγνωστη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.