Τελικά την Κίμπερλι δεν την ήξερε κανείς Έλληνας πολιτικός...

Συνελήφθησαν τρεις νεαροί ηλικίας 18,19 και 20 ετών: Πώς έπειθαν κόσμο και τους πήραν 146.000 ευρώ

Τα περιστατικά σημειώθηκαν στην περιοχή της Καρδίτσας

Συνελήφθησαν τρεις νεαροί ηλικίας 18,19 και 20 ετών: Πώς έπειθαν κόσμο και τους πήραν 146.000 ευρώ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Τρεις νεαροί -ηλικίας 18, 19 και 20 ετών- συνελήφθησαν στην Καρδίτσα για συμμετοχή σε ομάδα που εξαπατούσε πολίτες, προσποιούμενη τους λογιστές και υπαλλήλους της εφορίας.

Η λεία από τις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν εκτιμάται σε 146.000 ευρώ και κοσμήματα.

Η σύλληψή τους έγινε το Σάββατο (17/10), όταν ένας άνδρας αντιλήφθηκε ότι άγνωστος που του τηλεφώνησε, παριστάνοντας τον λογιστή, επιχειρούσε να τον εξαπατήσει.

Ο δράστης τού ζήτησε -με πρόσχημα την αποφυγή φορολογικού προστίμου- να συγκεντρώσει 22.800 ευρώ και κοσμήματα και να τα αφήσει έξω από το σπίτι του.

Το υποψήφιο θύμα ενημέρωσε την Αστυνομία και ακολουθώντας τις οδηγίες του αγνώστου, τοποθέτησε ένα σακίδιο στην περίφραξη της κατοικίας του.

Όταν οι τρεις νεαροί έφτασαν με αυτοκίνητο και το παρέλαβαν, οι αστυνομικοί τούς ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η ομάδα φέρεται να δρούσε από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με έναν άγνωστο συνεργό να πραγματοποιεί τις τηλεφωνικές κλήσεις και τους υπόλοιπους να παραλαμβάνουν χρήματα και τιμαλφή.

Εξιχνιάστηκαν ακόμα τέσσερις περιπτώσεις απάτης από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου.

Κατασχέθηκαν το όχημα, πέντε κινητά τηλέφωνα, ένα σακίδιο και ένα καπέλο.

Σε βάρος των συλληφθέντων και ενός ακόμη αγνώστου σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα και απάτες.

Και οι τρεις τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καρδίτσας.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.