Τελικός Mallorca Open: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 σετ του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ

«Μου έκανε δύσκολη τη ζωή»

Τελικός Mallorca Open: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 σετ του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ

Δύο ημέρες πριν από την πρεμιέρα του Wimbledon ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο γρασίδι.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας που είναι στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε σε 2.29′ με 6-4,3-6,7-6 (2) του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ (Νο20) στον τελικό του Mallorca Open και έφτασε στους 9 τίτλους καριέρας.

Πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει τίτλους και στις τρεις επιφάνειες (χώμα, σκληρή, γρασίδι) και με τις εμφανίσεις του στη Μαγιόρκα έδειξε έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση του Wimbledon.

Αυτός είναι ο 2ος τίτλος του στο 2022 αφού είχε κερδίσει και το Monte Carlo Masters. Ο Στέφανος ανεβαίνει μια θέση και επιστρέφει στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

O αγώνας

Στο 1ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε μπρέικ (1-0) και με το σερβίς του έφτασε με δυσκολία στο 2-0.

Ο Έλληνας τενίστας έφτασε σε 2ο μπρέικ (3-0) και με love service game πήγε στο 4-0. Ο Ισπανός πήρε πίσω το ένα μπρέικ (4-2) όμως ο Έλληνας έκλεισε το σετ στο 6-4.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε 3 μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ και με μπρέικ έφτασε στο 2-1! Το υπερασπίστηκε για το 3-1 αλλά ο Ισπανός είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 6ο γκέιμ.

Ο Ρομπέρτο ισοφάρισε σε 3-3 με μπρέικ και με νέο μπρέικ έφτασε στο 5-3. Με το σερβίς του θα κλείσει το σετ και θα ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο 3ο σετ ο Έλληνας πέτυχε μπρέικ στο 4ο γκέιμ (3-1) και με το σερβίς του έφτασε στο 5-2. Ο Ισπανός είχε μπρέικ πόιντ στο 9ο γκέιμ και με μπρέικ μείωσε σε 5-4.

Ο Τσιτσιπάς με μεγάλη δυσκολία προηγήθηκε με 6-5 και ο Αγκούτ θα οδηγήσει το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος φτάνει σε μίνι μπρέικ (2-0) και εν συνεχεία στο 4-1 με το σερβίς του.

Νέο μίνι μπρέικ και 5-2 και με το σερβίς του έφτασε σε 4 ματς πόιντ. Με την πρώτη ευκαιρία θα κλείσει το σετ στο 7-6 (2).

Τσιτσιπάς: «Μου έκανε δύσκολη τη ζωή»

Μετά την ολολήρωση του τελικού ο Στέφανος Τσιτσιπάς σημείωσε:

«Συγχαρητήρια στον Ρομπέρτο γιατί είναι ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές στο Τουρ. Κανονικά… δεν πρέπει να σε ευχαριστήσω γιατί μου έκανες τη ζωή δύσκολη! Αλλά πέρα από την πλάκα, κάνεις τους αντιπάλους σου καλύτερους και σε ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τους χορηγούς, αλλά και κάποιους Ελληνες που κάπου βρίσκονται στις κερκίδες. Ευχαριστούμε που γεμίσατε το γήπεδο και μας δώσατε ώθηση. Κάνατε καλύτερο το ματς με την ενέργειά σας. Κι ένα ευχαριστώ στα ball kids γιατί είχαμε και… τραυματισμούς στα τουρνουά. Κάνατε εξαιρετική δουλειά κάτω από τον ήλιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.