ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Formula 1: Λείπει ο Λ.Χάμιλτον… χορεύει ο Β.Μπότας – Πήρε την pole στο Μπαχρέιν – «1-2» για την Mercedes

Formula 1: Λείπει ο Λ.Χάμιλτον… χορεύει ο Β.Μπότας – Πήρε την pole στο Μπαχρέιν – «1-2» για την Mercedes

Ο Λούις Χάμιλτον είναι θετικός στον κορωνοϊό και έτσι δεν συμμετέχει στο Grand Prix του Μπαχρέιν, στη θέση του κάθεται ο Τζορτζ Ράσελ που βγήκε δεύτερος στις σημερινές κατατακτήριες. Την pole την πήρε ο Βάλτερι Μπότας.

Το Μπαχρέιν εξελίχθηκε σε ένα αρκετά… επεισοδιακό Grand Prix για τη Formula 1. O Γκροζάν είχε τρομακτική σύγκρουση που τον έστειλε στο νοσοκομείο με εγκαύματα και ο νικητής του πρώτου αγώνα και φετινός πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, κόλλησε κορωνοϊό! Στη θέση του τελευταίου μπήκε ο Τζορτζ Ράσελ και κέντρισε το ενδιαφέρον με την απόδοσή του, αλλά στις κατατακτήριες δοκιμές, «αρχηγός» ήταν ο Μπότας. Ο Βαλτέρι Μπότας λοιπόν θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την πρώτη θέση. Ο Φινλανδός πήρε τη 16η pole της καριέρας του, αλλά στο τέλος της διαδικασίας είπε ότι ο γύρος του δεν ήταν τέλειος. Μάλιστα, τον χρόνο που του έδωσε την πρωτιά, τον είχε κάνει αρκετή ώρα πριν πέσει η καρό σημαία.

Η τελευταία του προσπάθεια ήταν χειρότερη και ευτυχώς για εκείνον, οι Ράσελ και Φερστάπεν που στην ουσία τον «απειλούσαν», δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο. Ο Ράσελ οριακά έμεινε δεύτερος με πολύ μικρή διαφορά από τον Μπότας. Ο Βρετανός κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του αλλά τελικά, δεν ήταν αρκετός, ενώ το ίδιο ακριβώς έγινε και με τον Φερστάπεν που τελικά έμεινε στην τρίτη θέση. Να πούμε ότι ο Ράσελ είχε για πρώτη φορά στην καριέρα του την ευκαιρία να παλέψει για pole position αφού ποτέ ξανά δεν έχει μπει στο Q3.

Άξια αναφοράς είναι και η περίπτωση του Σαρλ Λεκλέρ. Ο οδηγός της Ferrari έκανε έναν αξιοπρεπέστατο χρόνο αρκετά νωρίς και στη συνέχεια δεν προσπάθησε ξανά για να βελτιώσει. Βγαίνοντας ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι τα πήγε τόσο καλά και ήταν σίγουρος μαζί με την ομάδα του ότι δεν υπήρχε λόγος να προσπαθήσει ξανά. Έτσι έχει την τέταρτη θέση, που είναι μια πολύ καλή επίδοση για τα φετινά δεδομένα της Scuderia. Πέρεθ, Κβιατ, Ρικιάρντο ακολουθούν, Σάινθ, Γκασλί, Στρολ κλείνουν τη δεκάδα. Εντυπωσιακό ήταν και το γεγονός ότι οι δύο Alpha Tauri κατάφεραν να μπουν στο Q3. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά οι χρόνοι και η κατάταξη από τις κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 στο Μπαχρέιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.