Formula 1: Τρομερός ο Σ.Πέρεζ – Κέρδισε στο Μπαχρέιν

Formula 1: Τρομερός ο Σ.Πέρεζ – Κέρδισε στο Μπαχρέιν

Ο Λούις Χάμιλτον έλειπε, η Μερσέντες έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και ο Σέρχιο Πέρεζ αν και είχε πέσει 18ος κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Δεύτερος ο Εστεμπάν Οκόν και τρίτος ο Λανς Στρολ.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: ο τύπος του χρόνου δεν έχει ομάδα. Ο Φέτελ πάει το 2021 στην Άστον Μάρτιν (νυν Ρέισινγκ Πόιντ), ο Στρολ δεν κουνιέται λόγω των χρημάτων του μπαμπά και, κάπως έτσι, ο Σέρχιο Πέρεζ λίγο πριν αρχίσει η νέα σεζόν είναι μετέωρος.

Βέβαια, μετά τον εκπληκτικό του αγώνα σήμερα στο Μπαχρέιν, όταν και έπεσε (λόγω σύγκρουσης με τον Λεκλέρκ) 18ος αλλά κατάφερε μ’ ένα αδιανόητο ντεμαράζ να πάρει τη νίκη, ίσως και να βελτίωσε λίγο τις πιθανότητες του να βρει μία, από τις απειροελάχιστες, άδειες θέσεις.

Ο Μεξικανός παραδίδοντας μαθήματα οδήγησης και βοηθούμενος και από την τύχη, έφερε την τσιχλόφουσκα που οδηγεί στην πρώτη θέση τρελαίνοντας εαυτόν και αλλήλους.

Βέβαια, για να γίνει αυτό χρειάστηκε η Μερσέντες να φορέσει το μανδύα της Φεράρι και να τα κάνει ξέρετε-τι: προσπαθώντας να πραγματοποιήσει διπλό πιτ στοπ για Ράσελ/Μπότας μπέρδεψε τα ελαστικά των δύο πιλότων, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ο μεν Ράσελ να ξαναμπεί, ο δε Μπότας να κάνει σχεδόν 30 δεύτερα στάση.

Ο αντικαταστάτης του Χάμιλτον, μάλιστα, παρά τον αδιανόητο αγώνα του είδε την Τυφλή Θεά να του γυρνάει και πάλι την πλάτη πάνω που ήταν 2ος και εξαπέλυε, 7 γύρους πριν το τέλος, την ύστατη επίθεση στον Πέρεζ: έπαθε λάστιχο, μπήκε στο μποξ του και βγήκε 15ος.

Κάπως έτσι Πέρεζ, Οκόν (εκπληκτικός αγώνας, πραγματικά) και Στρολ συμπλήρωσαν ένα πολύ ιδιαίτερο βάθρο, με τους Σάινθ, Ρικιάρντο, Άλμπον, Κβίατ, Μπότας (απλά… τραγικός), Ράσελ και Νόρις να συμπληρώνουν τη βαθμολογούμενη δεκάδα, από την οποία απουσίαζαν και οι 2 Φεράρι (12ος ο Φέτελ, εγκατέλειψε ο Λεκλέρκ).

Κάπως έτσι, σ’ έναν σπουδαίο αγώνα ελλείψει Χάμιλτον, ο Πέρεζ πήρε την καρό σημαία και έδειξε αυτό που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε: ότι του χρόνου πρέπει να βρίσκεται εκεί που του αξίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Φόρμουλα 1…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.