Αυτό είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με το πορτμπαγκάζ στο αυτοκίνητο

Σχεδόν πάντα χτυπάμε το καπό με μεγαλύτερη δύναμη από ό,τι πρέπει

Αυτό είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με το πορτμπαγκάζ στο αυτοκίνητο

Υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι με το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μας, και δεν το γνωρίζουμε.

Ειδικότερα, μπορεί το κλείσιμο του πορτμπαγκάζ να είναι μια πολύ απλή διαδικασία, ωστόσο, λίγοι την κάνουν σωστά. Είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω κακής συνήθειας τελικά καταλήγουμε να βλάπτουμε το αυτοκίνητο χωρίς να το ξέρουμε.

Εδώ και πολλά χρόνια ο σχεδιασμός των αυτοκινήτων άλλαξε και οι εταιρείες φρόντισαν να τα κάνουν πιο πρακτικά. Έτσι πλέον στην πλειοψηφία υπάρχει μια εσωτερική επένδυση του καπό στο χώρο των αποσκευών. Είναι κάποιες χειρολαβές.

Ο ρόλος τους είναι βέβαια πολύ σημαντικός. Είναι εκεί για να τις πιάνουμε και να κατεβάζουμε το και μετά να το αφήνουμε, αφού η βαρύτητα κάνει τα υπόλοιπα.

Ωστόσο ελάχιστοι ακολουθούν αυτή τη διαδικασία. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι είναι να βάζουν τα δάχτυλά τους εξωτερικά. Πιέζουν δηλαδή τη μεταλλική επιφάνεια του καπό και να το κατεβάζουν.

Μπορεί παλιά αυτή να ήταν η μόνη επιλογή στο αυτοκίνητο αλλά πλέον δεν είναι έτσι. Με αυτό τον τρόπο συμβαίνει ακόμη και το πιο απλό, ότι τραυματίζεται δηλαδή το χρώμα του αμαξώματος ειδικά από δαχτυλίδια κλπ. Εκτός όμως από αυτό υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό.

Σχεδόν πάντα χτυπάμε το καπό με μεγαλύτερη δύναμη από ό,τι πρέπει. Έτσι χωρίς να το σκεφτόμαστε καταπονούμε το μηχανισμό αλλά και τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου. Έτσι σε μακροχρόνια χρήση αρχίζουν να υπάρχουν προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σίγουρα σε κάποια αυτοκίνητα δεν είναι εύκολο το κλείσιμο του πορτμπαγκάζ. Γι’ αυτό πλέον οι εταιρείες σιγά σιγά υιοθετούν το ηλεκτρικό άνοιγμα/κλείσιμο του καπό, πατώντας απλώς το κουμπί κάνοντας έτσι ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία. Ωστόσο, την επόμενη φορά δώστε μεγαλύτερη σημασία στο αυτοκίνητο και μην το κλείσετε με τον ανορθόδοξο τρόπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.