ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εσύ το ήξερες; – Να γιατί βγαίνει λευκός καπνός από την εξάτμιση του αυτοκινήτου

Τι σημαίνει όταν βγάζει μπλε καυσαέρια;

Εσύ το ήξερες; – Να γιατί βγαίνει λευκός καπνός από την εξάτμιση του αυτοκινήτου

Ένα σημάδι που «μαρτυρά» ότι το κρύο… έφτασε, είναι η εκπομπή λευκού καπνού από την εξάτμιση του αυτοκινήτου μας. Ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί, ή είναι φυσιολογικό;

Πρόκειται για κάτι αντίστοιχο με τα χνώτα μας που βλέπουμε όταν αναπνέουμε στο κρύο και με την ομίχλη που παρατηρείται σε υγρές και κρύες περιοχές.

Μόλις το σύστημα εξαγωγής έρθει στην προβλεπόμενη θερμοκρασία τότε αυτός ο λευκός καπνός που βγαίνει από την εξάτμιση και οφείλεται στην υγρασία παύει να υφίσταται.

Αν, ωστόσο, ο λευκός καπνός δεν εξαφανιστεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και έχει ιδιαίτερα πυκνή μορφή, τότε πιθανώς το αυτοκίνητό μας αντιμετωπίζει πρόβλημα που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Πιθανώς το ψυκτικό υγρό εισβάλει στον θάλαμο καύσης με αποτέλεσμα όταν καίγεται να παράγεται αυτός ο πυκνός λευκός καπνός. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε καμένη φλάντζα της κεφαλής, ή σε κάποιο ρήγμα στην κεφαλή ή και σε κατεστραμμένα χιτώνια των κυλίνδρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, λόγος ανησυχίας συντρέχει όταν η εξάτμιση εκπέμπει μπλε καυσαέρια, κάτι που σημαίνει ότι το αυτοκίνητό μας «καίει» λάδια, όπως και αν εμφανίζεται μαύρος καπνός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.