ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Nissan Juke: Οι γραμμές του εντυπωσιάζουν και τους πιο συντηρητικούς 

Nissan Juke: Οι γραμμές του εντυπωσιάζουν και τους πιο συντηρητικούς 

Τι είναι αυτό που κάνει το Nissan Juke να μαγνητίζει μια μερίδα αγοραστών των compact crossover SUVs; Σίγουρα δεν είναι τα τεχνολογικά βοηθήματα που έχει. Γιατί σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας αυτής έχουν πάνω κάτω τα ίδια βοηθήματα.

Το αυτοκίνητο εκφράζει τον καθένας μας ανάλογα με τα πιστεύω του. Άλλοι με μια ματιά «ερωτεύονται» το αυτοκίνητο που περνάει από μπροστά τους. Είναι θέμα διάθεσης. Μεγάλο ρόλο παίζουν και τα πρότυπα που έχει καλλιεργήσει ο καθένας.

Άλλοι αγοράζουν ένα αυτοκίνητο για τις ιπποδυνάμεις, τα κρατήματα στο δρόμο και την αξιοπιστία. Ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς δεν δίνει και τόσο μεγάλη σημασία στο εξωτερικό παρουσιαστικό.

Οδηγώντας το Nissan Juke με τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1000 cc που αποδίδει 117 ίππους, συναντήσαμε αρκετούς υποστηρικτές των σχεδιαστικών γραμμών του νέου Juke.

Είχαμε –μετά την πανελλαδική παρουσίαση του νέου Juke- αναφερθεί αρκετά για τους σχεδιαστές της Nissan που στο νέο Juke πέρασαν την οριακή γραμμή που είχαν χαράξει οι γιαπωνέζοι επικεφαλής. Αρχικά ο σχεδιασμός του Juke στην πρώτη του έκδοση δεν έγινε αποδεκτός από όλους αφού πέρναγε κατά πολύ τα όρια των κατεστημένων σχεδιαστικών γραμμών.

Ωστόσο οι γιαπωνέζοι που δεν διστάζουν να δεχθούν κάτι που οι ίδιοι θεωρούν παραπάνω από τα όρια τους, είπαν το ναι και οι σχεδιαστές προχώρησαν. Σήμερα οι γραμμές του νέου Crossover εντυπωσιάζει ακόμη και τους συντηρητικούς.

Με τα χαρακτηριστικά φτερά που ξεφεύγουν σχεδιαστικά από τα αντίστοιχα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, το Juke έχει τους δικούς του οπαδούς που δύσκολα θα ρίξουν τη ματιά τους κάπου αλλού.

Το ολοκαίνουργιο JUKE σχεδιάστηκε από νέους ανθρώπους για να ενθουσιάσει τους καινούργιους αγοραστές.

Έχει ξεχωριστό ντιζάιν που τονίζουν τα πομπώδη φτερά. Στο νέο Juke έχει αλλάξει ο σχεδιασμός στο πίσω μέρος του πορτμπαγκάζ και έτσι γίνεται πιο άνετος και πιο εύκολος ο τρόπος φόρτωσης των αποσκευών. Τα υλικά είναι υψηλής ποιότητας ενώ από πλευράς συνδεσιμότητας έχει ότι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί. Στο νέο JUKE ( B-crossover) οι γιαπωνέζοι έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και στην άνεση.

Είναι «χτισμένο» πάνω στην πλατφόρμα CMF-B και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο παραγωγής της Nissan στο Sunderland, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για ένα ευέλικτο Crossover με νέα αντίληψη και με μια συνταγή που τα οφέλη της ο οδηγός μπορεί να τα αντιληφθεί μόλις κάνει τα πρώτα χιλιόμετρα.

Ο οδηγός μπορεί να κινηθεί σβέλτα και μέσα στους δρόμους των μεγαλουπόλεων. Το νέο Juke έχει ζωντάνια. «Φοράει» έναν βενζινοκινητήρα 1000 cc, υπερτροφοδοτούμενο που αποδίδει 117 ίππους.

Αυτή τη φορά κάναμε αρκετά ασφάλτινα χιλιόμετρα τόσο στην εθνική οδό όσο και στους επαρχιακούς δρόμους. Στο χώμα δεν κάναμε αρκετά χιλιόμετρα αλλά σίγουρα με αυτά τα λάστιχα που φορούσε το Juke της δοκιμής μας η οδήγηση στο χώμα θέλει προσοχή.

Δεξιά στον οδηγό υπάρχει ένα κουμπί που γράφει “D-Mode”. Αυτό του επιτρέπει να αλλάζει άνετα τις τρεις λειτουργίες -Standard, Eco και Sport– προκειμένου να ρυθμίζει την απόκριση του αυτοκινήτου ανάλογα με το δρόμο ή τη διάθεσή του.Τα ελαστικά ήταν 215/60/R17).

Το αυτοκίνητο είναι άνετο για πέντε επιβάτες. Το μήκος του είναι κατά 75 mm μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του (4.210 mm) ενώ κατά 29 mm μεγαλύτερο είναι και το πλάτος του (1800 mm). Το ύψος στο νέο Juke είναι 1.595 mm.

Στο εσωτερικό του οι πίσω επιβάτες έχουν αρκετό «αέρα» από τα μπροστινά καθίσματα. Με το νέο αυξημένο μεταξόνιο που είναι σήμερα 2.636 mm έχουν προστεθεί άλλα 58 mm και έτσι τα γόνατα των πίσω επιβατών δεν ακουμπούν τα μπροστινά καθίσματα. Ο χώρος αποσκευών που έχει δύο επίπεδα φθάνει τα 422 λίτρα. Προσφέρει δηλαδή 20% περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Στο δρόμο είναι σταθερό και στο απότομο φρενάρισμα στέκεται στις γραμμές του. Πολύ καλό για έναν οικογενειάρχη που όταν θα αναγκαστεί να φρενάρει απότομα δεν θα ξαφνιαστεί με κάποια απρόβλεπτη αλλαγή στις γραμμές του. Σ αυτό παίζει ρόλο τόσο η πλατφόρμα CMF-B όσο και οι σωστές αναρτήσεις που χρησιμοποιεί το Juke.

Ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1000 κ.εκ μας άφησε θετικές εντυπώσεις. Έχει απόκριση και ευχάριστη συμπεριφορά. Με βάση τα εργοστασιακά στοιχεία ο μικρός turbo βενζινοκινητήρας, αποδίδει 117PS στις 5.250 σ.α.λ και η ροπή του είναι 180 nm (1.750-4.000). Η επιτάχυνση από 0-100 είναι 10.4 δευτερόλεπτα. Οι εκπομπές CO2 είναι 135g/km (WLTP). Για την χειροκίνητη έκδοση η κατανάλωση (εργοστασιακή μέτρηση) είναι 5,9 l/ 100km (WLTP). Στους δρόμους της Αθήνας φυσικά δεν καταφέραμε να δούμε τον μετρητή κάτω απο7 l/100 km.

Ασφάλεια

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας στο Juke περιλαμβάνουν την Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης με Αναγνώριση Πεζών και Ποδηλάτων, την Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας, την Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας, το Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας και την Παρέμβαση Τυφλού Σημείου, ως μια μοναδική “πρεμιέρα” για την συγκεκριμένη κατηγορία. Η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου, προειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα αυτοκίνητο μπαίνει στο τυφλό σημείο του (κατά την αλλαγή λωρίδας).Το Juke έχει 5* Euro ΝCAP.

Εσωτερικά

Το εσωτερικό του είναι αναδιαμορφωμένο. Έχει στυλ και άνεση. Η έγχρωμη οθόνη 4,2″ TFT (πίνακας οργάνων) βοηθάει υποδειγματικά.Αναβαθμισμένα είναι τα υλικά υψηλής αισθητικής. Οι επιβάτες που αγαπούν τη μουσική θα εντυπωσιαστούν με το πρωτοποριακό ηχοσύστημα Bose Personal Plus το οποίο διατίθεται σε συγκεκριμένες εκδόσεις. Το ηχοσύστημα μπορεί να ελεγχθεί μέσω μιας «αναδυόμενης» οθόνης ψυχαγωγίας και ενημέρωσης 8 ιντσών, που παρέχει εύκολη πρόσβαση στην εφαρμογή Nissan Connect Services.

Το Juke έχει πλήθος προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδήγησης και επιλογών ψυχαγωγίας και πληροφόρησης. Η προηγμένη τεχνολογία ProPILOT της Nissan, προσφέρει ηλεκτρονική υποβοήθηση στο τιμόνι, την επιτάχυνση και την πέδηση. Σχεδιασμένο για χρήση σε αυτοκινητόδρομους, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, το ProPILOT επιταχύνει και επιβραδύνει το όχημα, ούτως ώστε ο οδηγός να διατηρεί την σωστή απόσταση και ταχύτητα και με το αυτοκίνητο εντός της λωρίδας κυκλοφορίας.

Τη νύχτα, η ορατότητα βελτιώνεται περαιτέρω χάρη στους στάνταρ προβολείς LED, οι οποίοι αυξάνουν το πεδίο ορατότητας στα 10 μέτρα, όντας το καλύτερο στην κατηγορία.

Το JUKE διαθέτει ενσωμάτωση των smartphones, μια εφαρμογή για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του JUKE και WiFi .

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα καλό αυτοκίνητο με ξεχωριστή σχεδίαση που απευθύνεται σε αγοραστές που θέλουν αυτό το κάτι ξεχωριστό. Ακόμη στα θετικά του είναι ότι έχει ρεζέρβα. Οι Έλληνες αγοραστές προτιμούν τη ρεζέρβα και όχι το κιτ επισκευής ελαστικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το JUKE προσφέρεται με 11 χρώματα αμαξώματος που μπορούν να συνδυαστούν με τρία “αντίθετα” χρώματα οροφής. Είναι διαθέσιμο με την επιλογή ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (DCT) επτά ταχυτήτων, με paddle shifters ή με πλήρη αυτόματη λειτουργία. Η τιμή του Juke ξεκινάει από 17.900 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.