H πρώτη ηλεκτρική Lamborghini θα είναι ένα 4θέσιο GT

Σε αντίθεση με τις φήμες που ήθελαν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lamborghini να είναι SUV, οι Ιταλοί αποκάλυψαν ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για ένα ηλεκτρικό GT 2+2 θέσεων.

H πρώτη ηλεκτρική Lamborghini θα είναι ένα 4θέσιο GT

Η Lamborghini μπορεί να μην έχει παρουσιάσει ακόμα ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, ωστόσο, από δω και στο εξής όλες οι νέες της προτάσεις θα είναι εξηλεκτρισμένες.

Η αρχή έγινε με την ολοκαίνουργια Revuelto των 1.015 PS, θα ακολουθήσει μέσα στη χρονιά η επίσης εξηλεκτρισμένη Urus, με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό δείγμα γραφής από την Sant’Agata, να παρουσιάζεται επίσημα μέσα στην επόμενη 5ετία.

Παρότι οι έως τώρα φήμες ήθελαν τους Ιταλούς να στοχεύουν στη δημιουργία ενός ηλεκτρικού Crossover/SUV που θα στεκόταν δίπλα στην Urus (η οποία είναι εδώ και χρόνια το πιο εμπορικό μοντέλο της Lamborghini) ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Stephan Winkelmann, αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας θα είναι ένα GT 2+2 θέσεων.

«Θα είναι ένα νέο στυλ αμαξώματος, αυτό που πραγματικά μας λείπει αυτή τη στιγμή από τη σύνθεση μας. Ένα GT δηλαδή 2+2 θέσεων», δήλωσε ο Winkelmann για να συμπληρώσει «Νομίζω ότι με αυτήν την προσθήκη στη γκάμα μας θα είμαστε σχεδόν πλήρεις. Θα έχουμε δύο super sport προτάσεις (Revuelto και το διάδοχο της Huracan) και φυσικά το best seller μοντέλο μας, την Urus (SUV)».

Προς ώρας, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το μελλοντικό ηλεκτρικό GT των Ιταλών. Άλλωστε είναι νωρίς ακόμα, δεδομένου ότι η Lamborghini δε θα το παρουσιάσει νωρίτερα από το 2028.

Λαμβάνοντας βέβαια υπόψη μας ότι η Revuelto φέρει πέραν του ισχυρού V12 κινητήρα και τρία ακόμα ηλεκτρομοτέρ, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η μελλοντική αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του GT της Lamborghini, θα εφοδιάζεται πιθανότατα με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό) προκειμένου να προσφέρει στο όχημα και χαρακτηριστικά συστήματος τετρακίνησης.

Σε ότι αφορά την Revuelto, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, το μοντέλο είναι sold out για την επόμενη διετία με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως η τιμή του (δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα) θα προσεγγίζει τα $650.000 δολάρια περίπου, που σημαίνει ότι θα είναι ακριβότερο κατά $150.000 από την προκάτοχό του, την Lamborghini Aventador Ultimae.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.