ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η θρυλική Lamborghini Diablo επιστρέφει!

H μιλανέζικη φίρμα Eccentrica ανακοίνωσε ότι στις 6 Ιουλίου θα παρουσιάσει το restomod της Lamborghini Diablo!

Η θρυλική Lamborghini Diablo επιστρέφει!

Η εταιρεία από την Sant’Agata παρουσίασε πρόσφατα την αναβίωση της Countach αλλά όπως έχουν δηλώσει οι Ιταλοί δεν σκοπεύουν (προς ώρας τουλάχιστον) να πράξουν κάτι ανάλογο με την Lamborghini Diablo.

Κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η Eccentrica, η οποία ανακοίνωσε ότι έχει έτοιμο το restomod του θρυλικού μοντέλου της Lamborghini.

Η μικρή μιλανέζικη φίρμα Eccentrica που έχει αναλάβει τη σύγχρονη «αναβίωση» της Lamborghini Diablo δεν έχει κανέναν απολύτως δεσμό με τη φίρμα από την Sant’ Agata. Στο λογαριασμό της στο Instagram βομβάρδισε όμως με αρκετές teaser εικόνες του έργου αναγέννησης της Diablo που έχει στα σκαριά και το οποίο όπως ανακοίνωσε θα παρουσιάσει επίσημα στις 6 Ιουλίου.

Απ’ όσα μπορεί κανείς να διαπιστώσει βλέποντας τις πρώτες φωτογραφίες, φαίνεται πως η «νέα» Diablo έχει προβολείς LED, ένα ελαφρώς ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος και πιθανώς νέο μπροστινό καπό με ανθρακονήματα.

Επίσης φαίνεται ότι και οι πλαϊνοί καθρέφτες είναι διαφορετικοί από του αρχικού μοντέλου, όπως νέο είναι και το κάλυμμα του κινητήρα πίσω από την καμπίνα. Συνολικά πάντως διατηρεί τις σχεδιαστικές φόρμες της θρυλικής Lamborghini Diablo από τη δεκαετία του ‘90, με τις απαραίτητες βέβαια μοντέρνες πινελιές.

Η Eccentrica έχει επανασχεδιάσει το πλαίσιο, εφοδίασε το αυτοκίνητο με νέες αναρτήσεις καθώς και ισχυρότερα φρένα. O κινητήρας θα παραμείνει V12 και μένει να ανακοινωθεί η ακριβής ιπποδύναμη που φημολογείται πως θα ξεπερνά τους 600 PS.

Δε γνωρίζουμε ακόμα εάν η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς ούτε τον τύπου του κιβωτίου που θα εφοδιάζει το μοντέλο. Οι ακριβείς τεχνικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν με την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι το εσωτερικό θα διαθέτει σύγχρονο σύστημα infotainment και πολλές τεχνολογικές εφαρμογές του σήμερα.

Η Lamborghini έχει κατασκευάσει κάτι λιγότερο από 2.900 Diablo, από το 1990 έως το 2001, και είναι άγνωστο πόσα από αυτά τα αυτοκίνητα έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή της Eccentrica θα περιοριστεί σε… λίγα «αντίτυπα», με υψηλότατο προφανώς χρηματικό αντίτιμο. Άλλωστε μια Diablo σήμερα θα έχει ως τιμή εκκίνησης τις €250.000, οι οποίες ανάλογα με την κατάσταση και τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου, προφανώς θα αυξάνονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.