ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Διευθύνων Σύμβουλος JPMorgan αποκαλύπτει: «Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη δεν θα υπάρχει καρκίνος»

«Οι άνθρωποι θα ζουν μέχρι τα 100»

Διευθύνων Σύμβουλος JPMorgan αποκαλύπτει: «Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη δεν θα υπάρχει καρκίνος»

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, παραχώρησε συνέντευξη στο Bloomberg και είπε πως πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα δώσει ένα τέλος στην πενθήμερη ή την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας αλλά στην νόσο του καρκίνου!

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι χάρη στη νέα τεχνολογία, θα χρειάζεται κάποιος να πηγαίνει στο γραφείο του περίπου 3,5 ημέρες την εβδομάδα.

Στη συνέντευξή του σχετικά με τον πώς θα επηρεάσει τον χώρο της εργασίας η τεχνητή νοημοσύνη, ο Jamie Dimon είπε πως αυτή θα βοηθήσει στην εξάλειψη ορισμένων από τις πιο κουραστικές εργασίες κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, αλλά δυστυχώς και ορισμένες θέσεις εργασίας πιθανότατα θα αντικατασταθούν πλήρως από την τεχνολογία.

Η Goldman Sachs προέβλεψε ότι 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης θα «επηρεαστούν» από την τεχνητή νοημοσύνη, κυρίως σε τομείς όπως η τεχνολογία, τα οικονομικά και η νομική. Δεν θα καταργηθούν όλες αυτές οι δουλειές εντελώς, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνονται είναι πολύ πιθανό να αλλάξει, υπογραμμίζουν οι ερευνητές. Όμως υπάρχουν και εκτιμήσεις πως η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει και στη δημιουργία κάποιων νέων θέσεων εργασίας.

«Τα παιδιά σας θα ζήσουν μέχρι τα 100 και δεν θα έχουν καρκίνο λόγω της τεχνολογίας και πιθανότατα θα εργάζονται τρεισήμισι μέρες την εβδομάδα», τόνισε μεταξύ άλλων στο Bloomberg, εκτιμώντας πως η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της ποιότητας της ζωής για την επόμενη γενιά των εργαζομένων. Ο περιορισμός του χρόνου εργασίας κατά περίπου 1,5 ημέρα την εβδομάδα, θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τους ανθρώπους, θα επηρεάσει επίσης τη χρηματοοικονομική βιομηχανία και κατά συνέπεια όλες τις πτυχές της ροής εργασίας» δήλωσε.

«Κάθε μεμονωμένη διαδικασία, λοιπόν, σφάλματα, συναλλαγές, αντιστάθμιση κινδύνου, έρευνα, κάθε εφαρμογή σε κάθε βάση δεδομένων, θα μπορούσε να πραγματοποιείται από την τεχνητή νοημοσύνη. Μπορεί να αντικαθιστά τους ανθρώπους», δήλωσε ο Dimon στο Bloomberg, διαβεβαιώνοντας πως η JPMorgan θα «ανακατανείμει» στον όμιλο οποιονδήποτε η δουλειά του αντικατασταθεί από την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Jamie Dimon δεν είναι ο μόνος κάνει αισιόδοξες προβλέψεις, κόντρα σε όσους επισημαίνουν τους κινδύνους της νέας εποχής της τεχνητής νοημοσύνης. Πολλοί είναι οι οικονομολόγοι που πιστεύουν ότι με την άνοδο του ChatGPT, η ιδέα μιας τουλάχιστον τετραήμερης εβδομάδας εργασίας είναι πλέον πιο εύλογη. Το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει με εργασίες όπως η σύνταξη αξιολογήσεων, η διαχείριση δεδομένων κα μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και πολλών άλλων εργασιών που μπορεί να απαιτούν σημαντικό χρόνο από κάποιον υπάλληλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου, οι εταιρείες που δοκίμασαν την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας έχουν δει κάποια σημαντικά αποτελέσματα. Οι εργαζόμενοι ήταν πιο χαρούμενοι και πιο παραγωγικοί και ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα στρες και εξουθένωσης. Οι εταιρείες είδαν ακόμη και αύξηση των εσόδων τους επειδή οι εργαζόμενοι ήταν πιο αποτελεσματικοί. Ως αποτέλεσμα, πολλοί πολιτικοί, οικονομολόγοι, εργαζόμενοι και υποστηρικτές της ψυχικής υγείας έχουν χαιρετήσει την ιδέα μιας μικρότερης εβδομάδας εργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.