ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δημοσιεύθηκε η πρώτη έκθεση της EDA για τις αμυντικές δαπάνες των χωρών-μελών της

Δημοσιεύθηκε η πρώτη έκθεση της EDA για τις αμυντικές δαπάνες των χωρών-μελών της

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Άμυνας (European Defence Agency) δημοσιοποίησε στις 20 Νοεμβρίου την πρώτη της έκθεση σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες των 24 χωρών-μελών της, που είναι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλην της Δανίας.

Με βάση την έκθεση οι συνολικές δαπάνες για το 2005 ανήλθαν σε 193 δις ευρώ. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει τα κονδύλια που δαπανήθηκαν από τα υπουργεία άμυνας των χωρών μελών της EDA, αλλά και αυτά που δαπανήθηκαν από άλλες υπηρεσίες και κρατικούς οργανισμούς σε προγράμματα σχετικά με την άμυνα των χωρών τους. Αντιπροσωπεύει δε το 1,81% του ποσού των 10,6 τρις ευρώ, το οποίο υπολογίζεται ότι είναι η συνολική οικονομική δύναμη των 24 χωρών. Τέλος, το συνολικό ποσό των δαπανών των μελών της EDA αντιπροσωπεύει με βάση την έκθεση το 1,81% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος κατά μέσο όρο, το 3,81% των κυβερνητικών δαπανών κατά μέσο όρο και την κατά κεφαλή επιβάρυνση (ετήσια επιβάρυνση για κάθε πολίτη δηλαδή πάλι κατά μέσο όρο) κατά 425 ευρώ. Η πλήρης έκθεση δημοσιεύεται στο διαδικτυακό τόπο της EDA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.