Η πραγματικότητα για την αποζημίωση των 2.000 και η δήλωση του Γ.Λιάγκα που πέρασε... στα ψιλά

«Με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό θα πάρει από 2.000 ευρώ», έτσι ακριβώς μεταδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες η είδηση ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από την εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό να δώσει αποζημιώσεις τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν επί πολλές ώρες.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει «εντολή» από τη στιγμή που όπως αναφέρει ξεκάθαρα η διαρροή του Μαξίμου η εταιρεία αποδέχθηκε την αίτημα του Κ.Μητσοτάκη, άρα υπήρξε κάποια διαπραγμάτευση.

Εταιρεία και Κ.Μητσοτάκης συζήτησαν και αποφάσισαν ότι η ζωή των Ελλήνων κοστίζει κοντά στα 2.000 ευρώ. Με αυτό το ποσό θέλει η εταιρεία να γλυτώσει από τις τυχόν νομικές ευθύνες, με αυτό το ποσό νομίζει η κυβέρνηση ότι θα γλυτώσει το σκάνδαλο και θα ξεχάσουν οι Έλληνες το τι έγινε στην Αττική Οδό.

Φυσικά να αναφέρουμε και τις λεπτομέρειες που πάντα κάνουν τη διαφορά:

  • Tα 2.000 ευρώ είναι ανά όχημα και τα παίρνει ο ιδιοκτήτης, οπότε αν έτυχε να ήσασταν σε ένα αυτοκίνητο με πέντε άτομα και να μην ανήκει και σε εσάς, συγγνώμη δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
  • Αν έτυχε να εγκλωβιστείτε στη Μεσογείων ή σε κάποιον άλλον δρόμο, πλην της Αττικής Οδού, τότε πάλι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
  • Στα 1.000 ευρώ «κοστολογήθηκε» η ζωή των Ελλήνων που εγκλωβίστηκαν σε τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ακόμα και εάν έτυχε να τραυματιστούν. Ξέρουμε ατομική ευθύνη να πρόσεχαν κτλ.

Και φυσικά χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι πολίτες μπορούν να πάρουν ακόμα μεγαλύτερη αποζημίωση, κάτι που διαρρέεται και από το σύνολο του φιλοκυβερνητικού Τύπου.

Όμως ποια είναι η αλήθεια γι’ αυτό; Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι στο pronews.gr από τη στιγμή που κάποιος πολίτης πάρει την αποζημίωση υπογράφει επίσης και ότι δεν έχει άλλες απαιτήσεις από την εταιρεία, άλλα δεν μπορεί να πάρει κάτι παραπάνω.

Γιατί όμως 2.000 ευρώ; Τόσο «κοστολογούν» τις ζωές των Ελλήνων;

Μάλλον ναι!

Πριν λίγες ημέρες ο Γιώργος Λιάγκας έκανε μια σοκαριστική δήλωση, ότι πλούσιοι δίνουν 2.000 ευρώ σε φτωχούς για να τους ξεφτιλίζουν και να σπάνε πλάκα μαζί τους. Όχι στις ΗΠΑ, όχι στην Κίνα, εδώ, στην Ελλάδα.

«Εγώ ξέρω περίπτωση πολύ πλούσιου ανθρώπου που πλήρωνε πολλά λεφτά σε κάποιον για να κάνει χαβαλέ μαζί του. Τον είχαν σε ένα σπίτι και τον πλήρωναν, δεν είχε να φάει αυτός. Και έλεγε “τον έσωσα” γιατί του έδινε 2.000 το μήνα. Του πετάγανε μπουγέλα, τον έδεναν σαν σκυλί και γελάγανε. Έλληνας, επιχειρηματίας γνωστός. Τι να πεις… Αυτός ο άνθρωπος θα φερθεί στην γυναίκα και τον φίλο του έτσι», είπε μεταξύ άλλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε με τις δηλώσεις του για να μάθει ποιος είναι αυτός ο επιχειρηματίας, μάλλον για την Δικαιοσύνη είναι φυσιολογικό…