Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή να ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής και την ψηφοφορία να γίνεται την Κυριακή.

Σύμφωνα με το άρθρο 84 παράγραφος 2 του Συντάγματος, «η Bουλή μπορεί με απόφασή της να αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την Kυβέρνηση ή από μέλος της. Πρόταση δυσπιστίας μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά την πάροδο εξαμήνου αφότου η Bουλή απέρριψε πρόταση δυσπιστίας. H πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπογραμμένη από το ένα έκτο τουλάχιστον των βουλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα οποία θα διεξαχθεί η συζήτηση».

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως «η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η Kυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, η συζήτηση θα ξεκινήσει άμεσα, δηλαδή αύριο, Παρασκευή, το απόγευμα. «Προφανώς η πρόταση σας γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση, διακόπτεται η συνεδρίαση και αύριο το απόγευμα ξεκινάει συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας και την απάντηση σε όσα είπατε θα την δώσει η Βουλή την σε επόμενες τρεις ημέρες» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιαδης, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συζήτηση θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής και αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής. Την τελευταία ημέρα αναμένεται να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων και με το τέλος της συζήτησης θα πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία. Για να γίνει αποδεκτή η πρόταση δυσπιστίας απαιτούνται 151 ψήφοι.