Γ.Βαρουφάκης: «Σε εξέλιξη η ερντογανοποιήση της Ελλάδας»!

«Πυρά» προς την κυβέρνηση από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών

Γ.Βαρουφάκης: «Σε εξέλιξη η ερντογανοποιήση της Ελλάδας»!

Για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος που αυξάνεται επιθετικά, αλλά και για «ερντογανοποιήση της Ελλάδας» με διώξεις δημοσιογράφων έκανε λόγο στην ομιλία του κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Ζούμε μέρες κατάρρευσης ενός μεγάλου ψέματος. Ο χιονιάς, η πανδημία, η ακρίβεια ανέδειξαν αυτό το μεγάλο ψέμα ότι ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει όλα καλύτερα και το κράτος εποπτεύει τον ιδιωτικό τομέα. Πώς να λειτουργήσει επιτελικό κράτος όταν οι ορντινάντσες βρίσκονται στην κυβέρνηση και το πραγματικό επιτελείο τους καθοδηγεί από το παρασκήνιο;» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για κατάργηση της αγοράς από τους βουλευτές του «μνημονιακού μπλοκ», όπως είπε, στρέφοντας τα βέλη του και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Την αγορά την κατάργησαν βουλευτές του αρχικού μνημονιακού μπλοκ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, βοηθήσατε κι εσείς μετά του ΣΥΡΙΖΑ. Στο όνομα της αγοράς χτίζετε εδώ και καιρό το αποτρόπαιο ολιγαρχικό κράτος. Αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, όλοι δηλαδή οι νευραλγικοί τομείς στους οποίους εξ’ορισμού δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει αγορά της δίνεται σε εισοδηματίες σε κρατικοδίαιτος εισοδηματίες και όχι σε επιχειρηματίες» ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25.

«Πολλοί δήμοι και περιφέρειες, καλώς η κακώς, κούτσα ή στραβά κατάφεραν να κρατήσουν αρκετούς δρόμους ανοιχτούς αντίθετα με τους ολιγάρχες. Γιατί; Επειδή η αποτροπή της αποτυχίας κοστίζει στους ολιγάρχες, δεν είναι ανίκανοι απλά κερδίζουν όταν δεν επενδύουν στην αποτροπή της καταστροφής. Πρόκειται για επικερδή εσκεμμένη αποτυχία. Για τον ιδιώτη που εκμεταλλεύεται το δρόμο ο απεγκλωβισμός του πολίτη είναι κόστος, αυτό δεν ισχύει για το κρατικό μηχανισμό» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι το ίδιο συνέβη και στον τομέα της υγείας όταν εμφανίστηκε η πανδημία.

Στη συνέχεια της ομιλίας του υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έριξε όλα τα λάθη των χειρισμών στον περιφερειάρχη Γιώργο Πατουλη και την ιδιωτική εταιρία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό, ενώ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον ρώτησε τι θα έκανε αν γινόταν ξανά πρωθυπουργός με την Αττική Οδό και εάν θα την επέστρεφε στο Δημόσιο. «Κύριε Τσίπρα εάν δε δεσμευθείτε ότι Αττική οδός θα επανέλθει στο Δημόσιο, είτε δε σας αφήνει η τρόικα, είτε πιστεύετε ότι οι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες τα κάνουν καλύτερα ή δεν πιστεύετε ότι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες τα κάνουν καλύτερα αλλά έχετε κι εσείς να πάρετε από την μοιρασιά» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως αφήνει την καταστροφή να εξελιχθεί γιατί η πρόληψη δεν είναι αποδοτική οικονομικά. «Αφήνει την καταστροφή να εξελιχθεί γιατί όπως ο κλινικάρχης δεν μπορεί να κεφαλαιοποίησει την πρόληψη έτσι και η Μητσοτάκης ΑΕ δεν μπορείτε να κεφαλαιοποιείτε την κανονικότητα του ελληνικού λαού. Επιλέξατε να μην επενδύσετε στην αντιπυρική προστασία, στο καθάρισμα των δασών που θα ελαχιστοποιούσε τις βλάβες και τις διακοπές ρεύματος. Έτσι ακριβώς από την αρχή της πανδημίας επιλέγετε να μην επενδύσετε στο δημόσιο δίκτυο κέντρων για μαζικά τεστ που θα μπορούσε να μείνει μετά μία προίκα στο ΕΣΥ ως δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Βλέπετε η πρόληψη δεν έχει παραδάκι για την κρατικοδίαιτοι ολιγαρχία μας. Με το που συμβαίνει καταστροφή ο κύριος Μητσοτάκης εμφανίζεται και αρχίζει να μοιράζει δανεικό από την τρόικα χρήμα. Πακτωλούς τους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες και λίγα ψίχουλα στους πολλούς στα θύματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.