Από δύο έως και πέντε βουλευτές μπορεί να ανέβει η κοινοβουλευτική δύναμη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τις ερχόμενες εβδομάδες. Με το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων ανοιχτό, οι επιτελείς της Φώφης Γεννηματά κινούνται στην κατεύθυνση ενοποίησης των δυνάμεων του χώρου. 

Στη σχετική λίστα βρίσκονται ονόματα όπως της κυρίας Μάρκου και των Μπαργιώτα, Θεοχάρη, Καρρά και Κατσιαντώνη. 

Πέραν των πιθανών συνεργασιών με ανεξάρτητους βουλευτές, χωρίς όμως να επαναληφθεί ο βιαστικός τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε η σύμπραξη με τον Αχμέτ Ιλχάν, το ενδιαφέρον στρέφεται στις δημοσκοπήσεις. 

Η τρίτη θέση που δίνει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη η Rass σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας. Τόσα που κάλυψαν τον απόηχο της αρνητικής στάσης του Σταύρου θεοδωράκη, αλλά και της πρότασης των τριών (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Ραγκούσης). 

Στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ πιστεύουν ότι η συνέχιση των συζητήσεων δεν έχει νόημα, καθώς δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Καλούν τους πάντες να ενταχθούν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και όλοι μαζί να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα: το ιδρυτικό συνέδριο και την εκλογή του νέου αρχηγού της παράταξης από τη βάση. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια, η διεύρυνση έχει και τις αντενδείξεις της, καθώς στην περίπτωση της Λάρισας θα υπάρξει συνωστισμός υποψηφίων για τη μία έδρα που θα διεκδικήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Τσιλιμίγκας, Σαχινίδης, Μπαργιώτας και Κατσιαντώνης είναι πιθανόν να βρεθούν να διεκδικούν μια θέση στον ήλιο με την ίδια «φανέλα».