ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Υπουργός Επικράτειας Χ.Βερναρδάκης: «Συμμορία σκότωσε τον Ζακ (τον ληστή…)»!

Υπουργός Επικράτειας Χ.Βερναρδάκης: «Συμμορία σκότωσε τον Ζακ (τον ληστή…)»!

Την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για φασιστικές συμμορίες που δρουν ανενόχλητες, αλλά και τη σύλληψη των δραστών των επιθέσεων, τόσο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, όσο και στον 33χρονο ληστή Ζακ Κωστόπουλο επεσήμανε ο ο αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου υπουργός Επικρατείας, βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Εδώ δεν έχουμε πλέον ούτε μεμονωμένα περιστατικά, ούτε κάποιους ακραίους κύκλους, οι οποίοι δρουν εν βρασμώ ψυχής, εδώ έχουμε ένα συντονισμένο σχέδιο, που βεβαίως πατάει και στο γεγονός ότι ιδεολογίες και στάσεις ζωής κατά κάποιον τρόπο εντάσσονται πια στην λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, όπως είναι η περίπτωση του Κωστόπουλου, αυτό το αποτρόπαιο θέαμα της περασμένης Παρασκευής.

Έχουμε δηλαδή δύο εκδοχές, τη συνειδητή δράση μιας εγκληματικής συμμορίας και έχουμε βεβαίως και τη στάση ζωής ορισμένων πολιτών, οι οποίοι θεωρούν ότι όλα αυτά κατά κάποιον τρόπο είναι φυσιολογικά», είπε ο κ. Βερναρδάκης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»

«Εδώ», συνέχισε, «πρέπει πρώτα να δράσουμε κατασταλτικά, δηλαδή οι φυσικοί αυτουργοί πρέπει να πληρώσουν βαρύ το τίμημα αυτής της δράσης, η αστυνομία θα πρέπει πια να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει ότι αυτά τα κυκλώματα έχουν κεντρική καθοδήγηση, έχουν σχεδιασμό και άρα θα πρέπει να δράσει ανάλογα, να χτυπήσει το φαινόμενο εκεί που συντηρείται και αναπαράγεται και το τρίτο είναι μία πολύ μεγάλη ιδεολογική και πολιτική συζήτηση στη χώρα, η οποία πια να βάλει το ζήτημα της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων στο επίκεντρο, όπως πρέπει να γίνει σε μια ευνομούμενη χώρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι ανησυχητικό φαινόμενο γιατί καταρχήν είναι ασύμμετρο, είναι συμμορίες εγκληματικών οργανώσεων που δρουν εκεί μάλιστα που η Χρυσή Αυγή έχει πυρήνες οργανωμένους και άρα και δημιουργεί και ομόκεντρους κύκλους βίας, επομένως αυτό πρέπει να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη», επισήμανε ο υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.