ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τέρενς Κουίκ: Οι ρίζες του από την Αγγλία και η αγάπη του για τον πατέρα του παρότι τον είδε ελάχιστες φορές

Τέρενς Κουίκ: Οι ρίζες του από την Αγγλία και η αγάπη του για τον πατέρα του παρότι τον είδε ελάχιστες φορές

Ο Τέρενς Κουίκ βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά τα βέλη που δέχτηκε από τον Πάνο Καμμένο για τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

Τέρενς Κουίκ. Το πραγματικό του όνομα είναι Τέρενς Σπένσερ Νικόλαος Κουίκ (Terence Spencer Nicholas Quick).

Και το όνομά του προέρχεται από τον πατέρα του Philip Quick, που γνώρισε και παντρεύτηκε τη μητέρα του σημερινού υφυπουργού Εξωτερικών στα τέλη της δεκαετίας του 1940, αλλά γρήγορα χώρισαν.

Ο Τέρενς Κουίκ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και όπως έχει αφηγηθεί, ο πατέρας του ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τον γιο του. Από παιδί που χώρισαν οι γονείς του, είδε τον πατέρα του μόνο 3 φορές. Και η τρίτη και τελευταία λίγο πριν ο πατέρας του πεθάνει. «Με σημάδεψε πέρα από τη μητέρα μου και ο πατέρας μου. Τον αγαπούσα, ανεξάρτητα αν εκείνος από τότε που χώρισαν -όταν ήμουν έξι χρονών- με είδε στη ζωή του δυο φορές. Η τρίτη ήταν παραμονές πριν πεθάνει. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για μένα, αλλά για κάποιο λόγο τον αγαπούσα», είχε πει σε συνέντευξή του στο «Εγώ».

Πάντως όσοι τον έζησαν στα δημοσιογραφικό γραφεία πάντα θυμούνται τον Τέρενς Κουίκ να φέρνει γλυκά του Αγίου Νικολάου, αφού σε αυτό το όνομα του Αγίου αναγνώριζε τον εαυτό του.

Για ένα διάστημα είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο διάφορες θεωρίες συνωμοσίας ότι δήθεν ο Τέρενς Κουίκ έχει εβραϊκές ρίζες, που όμως δεν ισχύει. Ο ίδιος ο Τέρενς Κουίκ το έχει διαψεύσει.

«Δεν είμαι Εβραίος και ας σταματήσουν την πλάκα αυτή απο τα μπλογκς. Προσβάλλετε τη μνήμη της Κεφαλονίτισας μάνας μου και του Άγγλου πατέρα μου… και μένα που γεννήθηκα στα ιερά χώματα της Μακεδονίας. Είμαι Έλλην και χριστιανός ορθόδοξος», είχε δηλώσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.