ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ ζητούν οι εισαγγελείς για την υπόθεση Novartis

Δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ ζητούν οι εισαγγελείς για την υπόθεση Novartis

Την άκρη του νήματος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για την υπόθεση των δικονομικών χειρισμών της Novartis ψάχνουν να βρουν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, προχωρώντας σε μία κίνηση που μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Συγκεκριμένα με αίτημα δικαστικής συνδρομής προς το υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. ζητούν να τους ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών τους για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, εάν έχει περατωθεί και ποιο το αποτέλεσμά της.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στο πλαίσιο της πρόθεσης των δικαστικών αρχών να αναζητήσουν οποιοδήποτε στοιχείο από φορέα ή υπηρεσίας εντός ή εκτός Ελλάδος.

Το έγγραφο των δύο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου προς τις ΗΠΑ διαβιβάζεται σήμερα μαζί με τα υπόλοιπα αντίγραφα της δικογραφίας για να συσχετιστούν στο φάκελο της προκαταρκτικής επιτροπής κατόπιν αιτήματος της Βουλής.

Συγκεκριμένα, με το έγγραφό τους ζητούν να τους γνωστοποιήσουν όσο το δυνατό συντομότερα αν για την υπόθεση αυτή έχουν εξεταστεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες οι τρεις προστατευόμενοι στην Ελλάδα μάρτυρες εκ των οποίων ο ένας έπαψε να είναι σε καθεστώς προστασίας και σε καταφατική περίπτωση να αποσταλούν αντίγραφα των καταθέσεων τους

καθώς και να τους ενημερώσουν αν από τις καταθέσεις αυτές αποκόμισαν βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας χρηματικά οφέλη και ποια ή αν προσδοκούσαν βασικώς τέτοια οφέλη καθώς επίσης να τους γνωρίσουν αν έχουν εξεταστεί για την ίδια υπόθεση άλλοι μάρτυρες εκτός των ανωτέρω και σε θετική περίπτωση να τους στείλουν αντίγραφα των καταθέσεων αυτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, ζητούν να τους ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών τους και ειδικότερα αν αυτή έχει περατωθεί και σε θετική περίπτωση ποιο είναι το αποτέλεσμά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.