Οι (τουλάχιστον) ατυχείς δηλώσεις της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τη «διασυνοριακή Θράκη» που θα γίνει «γέφυρα πολιτισμών», έδωσαν θάρρος στα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη και συγκεκριμένα στο κόμμα “Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας”, που αυτοαποκαλείται «τουρκικό» και προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα τουρκικής μειονότητας, το οποίο απηύθυνε πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συναντηθούν!

Η πρόεδρος του κατευθυνόμενου από την Άγκυρα “Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας” (DEB) Τσιγδέμ Ασάφογλου εξέφρασε τα παράπονά της στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου γιατί δε συναντήθηκε μαζί της κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Θράκη αφού όπως δήλωσε εκπροσωπεί «την συντριπτική πλειοψηφία της “τουρκικής” μειονότητας της δυτικής Θράκης»!

Με βιντεοσκοπημένη δήλωσή της η πρόεδρος του DEB εγείρει μειονοτικό ζήτημα απευθυνόμενη προσωπικά στην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας . Η δήλωση της κυρίας Ασάφογλου έχει ως εξής:

«Αξιότιμη κυρία πρόεδρε της Δημοκρατίας. Παρακολούθησα από τον Τύπο την περιοδεία σας στη Δυτική Θράκη. Όπως είδα συναντηθήκατε και με γυναίκες από τη μειονότητα. Πράγμα πολύ σημαντικό.

Ως μία γυναίκα και πρόεδρος ενός κόμματος που αντιπροσωπεύει θα λέγαμε την συντριπτική πλειοψηφία της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης, αφού έχει προσέλθει δύο επανειλημμένες φορές ως πρώτο κόμμα στο νομό της Ξάνθης και της Ροδόπης, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ πιο θετικό και δημοκρατικό, αν θα είχατε αφιερώσει λίγο χρόνο για έναν τόσο σημαντικό πολιτικό φορέα για τη μειονότητα.

Η αγνόηση της αλήθειας και του πραγματικού δεν εξυπηρετεί σε κανέναν, παρά μόνο περιθωριοποιεί την αλήθεια και το πραγματικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/DebPartisi/status/1267157479835742211?s=20