ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο M. Βαρβιτσιώτης προειδοποιεί τον Ερντογάν: «Τεράστιο κόστος για την Τουρκία η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί»

Ο M. Βαρβιτσιώτης προειδοποιεί τον Ερντογάν: «Τεράστιο κόστος για την Τουρκία η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μέσα από δηλώσεις του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν και τόνισε ότι εφόσον μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί, τότε θα υπάρξει μεγάλο κόστος για το κράτος.

Μια τέτοια ενέργεια, όπως είπε, θα σημαίνει ότι η Τουρκία έχει αποφασίσει να επιστρέψει σε ένα οθωμανικό παρελθόν, ότι μετατρέπεται σε μία ισλαμική δημοκρατία και ότι απομακρύνεται από τις αξίες της Ευρώπης. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι στο τέλος της ημέρας δεν θα τολμήσει να το κάνει.

Αναφορικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι όλες αυτές οι ανακοινώσεις δείχνουν ότι οι μεγάλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως έναν αστάθμητο παράγοντα στην περιοχή. Έστειλε, επιπλέον, ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία πως «όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα καθίσει σε ένα τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη διάθεση να βρει μία συνολική λύση με την Τουρκία, γελιούνται, αν νομίζουν ότι θα συζητήσουμε σε αυτό το πλαίσιο θέματα που άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας».

Σχετικά με δηλώσεις του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου ότι το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» είναι νομικώς ανυπόστατο, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι ο κ. Παυλόπουλος είναι ένας έγκριτος νομικός και πραγματικά ο λόγος του και η ευρυμάθειά του μπορούν να οπλίσουν τη χώρα με σοβαρή επιχειρηματολογία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο πολύ νομικό, όσο πολιτικό, γιατί η Τουρκία θέλει να ασκεί πολιτική με τα όπλα. Συμπλήρωσε μάλιστα πως αν συνεχίσει η τουρκική προκλητικότητα τότε οι σχέσεις της με την Ευρώπη θα αλλάξουν προς το χειρότερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.