
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για… «κορωνοκαπηλεία».
«Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσουμε με τον κ. Τσίπρα. Πράγματι, η ώρα της κρίσης είναι ήδη εδώ. Και όλοι κρινόμαστε για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε μια πανδημία που έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη. Ο κ. Τσίπρας αντί σοβαρότητας, διολισθαίνει στο κατώτατο στάδιο του λαϊκισμού -την κορωνοκαπηλεία- και αποδεικνύει ότι του πέφτει μεγάλο και το κοστούμι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας σε δήλωσή του.
«Καταγγέλλει μονότονα την κυβέρνηση ενώ ξέρει ότι -όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες- η προσωρινή μείωση λειτουργιών των νοσοκομείων περιλαμβάνεται στα μέτρα αντιμετώπισης των εκτάκτων, αυξημένων, αναγκών της πανδημίας. Όπως όφειλε να ξέρει, αν σεβόταν τις αγωνίες των συμπολιτών μας, ότι συνεχίζονται κανονικά τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας, καθώς και οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων, συνεδρίες σε μονάδα τεχνητού νεφρού)» πρόσθεσε.
Συνεχίζοντας ο κ. Πέτσας επεσήμανε: «Όπως όφειλε επίσης να ξέρει ότι κανονικά γίνονται και οι έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις. Έτσι, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται είτε να αγνοεί στοιχειώδη πράγματα, είτε να παραποιεί κραυγαλέα τα στοιχεία. “Μας καθησύχαζαν ότι έχουμε 1200 κρεβάτια ΜΕΘ και σήμερα ξαφνικά μας λένε ότι με 140 συμπολίτες μας διασωληνωμένους έχουμε ήδη πληρότητα πάνω από 75% στην Αττική” αναφέρει στη δήλωσή του. Δεν έχει ακούσει ότι οι 1200 ΜΕΘ είναι ο στόχος που έχουμε θέσει για να φτάσουμε τον μέσο όρο της ΕΕ;»
Πέτσας: Ας συμμεριστεί την αγωνία των πολιτών σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία
Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπενθύμισε στον Αλέξη Τσίπρα συγκεκριμένα στοιχεία. «Δεν ξέρει ότι ο συνολικός αριθμός ΜΕΘ αφορά το σύνολο των ασθενών κι όχι μόνο για αυτούς που πάσχουν από κορωνοϊό; Φωνάζει σήμερα ενώ παρέδωσε 557 ΜΕΘ, όταν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε λίγους μήνες τις έχει φτάσει σε 974; Αν είχαμε μείνει σε αυτές που άφησε ο κ. Τσίπρας σήμερα ασθενείς θα βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ. Λίγη ντροπή! Για αυτό, όσο και αν κάνει πως δεν ξέρει, εμείς θα του υπενθυμίζουμε ότι:
Ο κ. Τσίπρας αντί να κάνει διαρκώς φθηνή αντιπολίτευση, ας συμμεριστεί την αγωνία των πολιτών που σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία απαιτούν σοβαρότητα από όλους».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.