ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο πανικός οδηγός της κυβέρνησης για κορωνοϊό: Απέτυχε παντού και την πληρώνουν η χώρα και οι πολίτες της!

Ο πανικός οδηγός της κυβέρνησης για κορωνοϊό: Απέτυχε παντού και την πληρώνουν η χώρα και οι πολίτες της!

Η νέα αυστηροποίηση του lockdown που ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας είναι προϊόν καθαρού πανικού ο οποίος πλέον οδηγεί την κυβέρνηση σε παλινωδίες και σπασμωδικές κινήσεις, οι οποίες δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Υποτίθεται ότι το νέο lockdown πάρθηκε για να πέσουν τα κρούσματα και ν’ ανοίξουν τα σχολεία… Μα έχουμε lockdown από τις 7 Νοεμβρίου και τα κρούσματα δεν πέφτουν, μία-δύο ή τρεις βδομάδες ακόμα «θα μας σώσουν» και θ’ ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια;

Είναι φανερό πως πλέον ο έλεγχος της πανδημίας έχει χαθεί εντελώς αφού η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα μέτωπα(!) και οι αποφάσεις παίρνονται πλέον με οδηγό τον πανικό και όχι την λογική.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πανικός είναι τέτοιος που σύμφωνα με τις πληροφορίες το lockdown υπήρξε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού και δεν συνεννοήθηκε με τους λοιμωξιολόγους τους οποίους απλά… ενημέρωσε.

Αναλυτικά οι αποτυχίες τις κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα του κορωνοϊού:

-Οι ΜΕΘ τελείωσαν και το 80% των ανθρώπων πεθαίνουν εκτός.

-Μοριακά τεστ δεν γίνονται.

– Τα εμβόλια φτάνουν με το σταγονόμετρο.

-Παρά το lockdown τα κρούσματα δεν πέφτουν.

-Η οικονομία έχει καταστραφεί (χρέος 209%).

Για να φτάσουμε ως εδώ τα λάθη ήταν πολλά και απανωτά, πάνω από όλα το πρώτο αχρείαστο lockdown το οποίο εξάντλησε πρόωρα τις ψυχολογικές και οικονομικές «άμυνες» των πολιτών και του κράτους.

Αν η αντιμετώπιση του κορωνοϊού ήταν «πόλεμος με τον αόρατο εχθρό» όπως αρέσκονταν να λένε συνεχώς στην αρχή της πανδημίας κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, αυτή τη στιγμή ο πόλεμος έχει χαθεί, αφού όλα τα μέτωπα έχουν καταρρεύσει και οι μεραρχίες του «αόρατου εχθρού» προελαύνουν ανενόχλητες προς την πρωτεύουσα.

Γι’ αυτό άλλωστε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συνεννοήθηκε με την επιτροπή πριν το νέο lockdown, όπως ένας ηττημένος αρχηγός κράτους δεν συνεννοείται με τους στρατηγούς του (με τους οποίος φέρει από κοινού την ευθύνη για την πανωλεθρία) όταν όλα έχουν χαθεί, τι νόημα έχει όταν δεν υπάρχει δυνατότητα ανατροπής της κατάστασης;

Πλέον μιλάμε για προσπάθεια πολιτικής διαχείρισης της ήττας και τίποτα άλλο.

Και όπως πάντα σε έναν πόλεμο την πληρώνει ο άμαχος πληθυσμός…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.