ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Ξενογιαννακοπούλου: «Να στηριχθεί ο ΕΦΚΑ – Τον απαξιώνει ο Κ.Χατζηδάκης»

Μ.Ξενογιαννακοπούλου: «Να στηριχθεί ο ΕΦΚΑ – Τον απαξιώνει ο Κ.Χατζηδάκης»

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης το πρωί της Τρίτης 23 Μαρτίου, χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ως ατελέσφορη και με νομικά και συνταγματικά προβλήματα την ανάθεση σε ιδιώτες της διαχείρισης και έκδοσης οριστικών συντάξεων, που προτείνει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως τόνισε η κ.Ξενογιαννακοπούλου «το πράγμα ξέφυγε, καθώς φτάσαμε στις 450.000 εκκρεμείς υποθέσεις συνταξιούχων και οι λύσεις που επιστρατεύονται όχι μόνο δεν θα λύσουν το πρόβλημα, αλλά έρχονται να αμφισβητήσουν την ίδια τη λειτουργία του ΕΦΚΑ και προκαλούν συνταγματικά και νομικά προβλήματα. Ποιος θα έχει την ευθύνη για την υπογραφή, ή όταν υποθέσεις θα πάνε στα δικαστήρια, ή ακόμα και με τα προσωπικά δεδομένα» αναρωτήθηκε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόσθεσε δε ότι «ο ΕΦΚΑ έχασε τα τελευταία χρόνια το 48% του στελεχιακού του δυναμικού, λόγω συνταξιοδοτήσεων και επειδή η κυβέρνηση δεν κάνει γενικά μόνιμες προσλήψεις, έμεινε ο οργανισμός χωρίς προσωπικό. Επί 20 μήνες θα μπορούσε να ενισχυθεί ο ΕΦΚΑ, αλλά δεν έγινε», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «ο οργανισμός χρειάζεται μόνιμο προσωπικό με εμπειρία και γνώση και με δικαίωμα υπογραφής και διαχείρισης προσωπικών δεδομένων».

Διευκρίνισε ότι «άλλο μία συνεργασία με μία εταιρία πληροφορικής για την εγκατάσταση και τη συντήρηση ενός προγράμματος, που είναι μία παροχή υπηρεσιών και άλλο να εμπλέκονται ιδιώτες στην καρδιά της λειτουργίας του δημόσιου τομέα, δηλαδή στον έλεγχο και την απονομή συντάξεων».

Επιτέθηκε στον υπουργό Εργασίας, τονίζοντας ότι «ο κ. Χατζηδάκης απαξιώνει τον ΕΦΚΑ, όταν λέει ότι πρόκειται για ένα σαράβαλο και χαρακτηρίζει τους υπαλλήλους γραφειοκράτες και αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι στρώνει το χαλί για να βάλει τους ιδιώτες να κάνουν τη δουλειά».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε «να στηριχθεί ο ΕΦΚΑ, δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε τους δημοσίους υπαλλήλους. Το ίδιο γινόταν παλιά με το σύστημα υγείας και είδαμε τώρα στην ώρα της κρίσης όλοι αναγνωρίζουν ότι χωρίς τα δημόσια νοσοκομεία, τους γιατρούς τους νοσηλευτές δεν θα τα βγάζαμε πέρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.