ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Α.Χαρίτσης: «Το δικό μας πρόγραμμα απαντά στις βασικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας»

«Το Ταμείο Ανάκαμψης να φτάσει σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη»

Α.Χαρίτσης: «Το δικό μας πρόγραμμα απαντά στις βασικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, τόνισε πως «το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε στην ΔΕΘ κοστίζει δημοσιονομικά όσο τα μέτρα που ανακοίνωσε πριν μία εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης. Η τεράστια διαφορά βρίσκεται στην λογική τους».

Μιλώντας στο «Naftemporiki TV», ο κύριος Χαρίτσης σημείωσε: «Το δικό μας πρόγραμμα απαντά στις βασικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας με στήριξη του εισοδήματος, ελάφρυνση στοχευμένων φορολογικών υποχρεώσεων που σχετίζονται με τον πυρήνα της ακρίβειας, ρύθμιση των αγορών και φορολόγηση των υπερκερδών που έχουν παραχθεί στην κρίση».

«Αντίθετα, τα κυβερνητικά μέτρα ανακυκλώνουν την κρίση, επιδοτούν την κερδοσκοπία και οδηγούν σε αδιέξοδο επιχειρήσεις και νοικοκυριά», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Οι τράπεζες να γίνουν ο χρηματοδότης της πραγματικής οικονομίας»

«Η ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στη ΔΕΗ – που έφτασε να σέρνει το χορό της κερδοσκοπίας – ευθυγραμμίζεται με αυτό που γίνεται σήμερα σε όλη την Ευρώπη» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι κρίσιμο το Δημόσιο να ασκήσει τα δικαιώματά του και στην Εθνική Τράπεζα όπου κατέχει το 40% στην μετοχική σύνθεση».

«Οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές με χρήματα των φορολογούμενων. Πρέπει επιτέλους να παίξουν τον ρόλο του χρηματοδότη της πραγματικής οικονομίας, αλλιώς δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη» ξεκαθάρισε.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης να φτάσει σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη»

Τόνισε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να φτάσει σε όσους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Βλέπουμε ότι τα πρώτα 455 εκατ. από τα 12,8 δισ. των χαμηλότοκων δανείων θα πάνε σε μόλις 13 επιχειρήσεις. Η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων αποκλείεται ξανά».

«Απέναντι στον παρωχημένο νεοφιλελευθερισμό του κ. Μητσοτάκη, που βλέπει την κρίση ως ευκαιρία για ιδιωτικοποιήσεις και απευθείας αναθέσεις, δείχνουμε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος με δημόσιο έλεγχο και σχέδιο», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.