ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αδιανόητη πρόταση από Α.Γεωργιάδη: «Να πληρώνουν οι Έλληνες με φόρο το δημοσιονομικό κόστος των δικαστικών αποφάσεων»!

«Θα το προτείνω στη συνταγματική αναθεώρηση»!

Αδιανόητη πρόταση από Α.Γεωργιάδη: «Να πληρώνουν οι Έλληνες με φόρο το δημοσιονομικό κόστος των δικαστικών αποφάσεων»!

Η σημερινή δήλωση του Α.Γεωργιάδη να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα και να πληρώνουν οι Έλληνες το δημοσιονομικό κόστος της κάθε δικαστικής απόφασης ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Ανοίγει τη «πόρτα» στη «δικαίωση» διαφόρων κοινωνικών ομάδων (που είναι οι πιο υψηλά ιστάμενες στην κοινωνία γιατί οι υπόλοιποι δεν έχουν χρήματα για να τρέχουν στα δικαστήρια)  αφού θα πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα.

Η δήλωση έγινε σήμερα μετά τον σάλο που δημιούργησε χθες το Ελεγκτικό Συνέδριο με την απόφασή του να επιστρέψουν οι συντάξεις των δικαστών στα προ του 2012 επίπεδα ενώ οι υπόλοιποι συνταξιούχοι θα συνεχίσου να ζουν με… την σύνταξη-επίδομα.

Συγκεκριμένα είπε: «Στην αναθεώρηση του Συντάγματος εγώ θα προτείνω, πραγματικά θα το προτείνω, ότι αν βγαίνουν αποφάσεις δικαστικές που έχουν δημοσιονομικό κόστος, επειδή εμένα δε μου αρέσει να μην εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις.

Εμένα μου αρέσει το κράτος να είναι σοβαρό.

Ένα σοβαρό κράτος τις δικαστικές αποφάσεις τις σέβεται και τις εφαρμόζει[…] Όταν βγαίνει μια απόφαση με δημοσιονομικό κόστος θα πρέπει να μπαίνει αυτομάτως ένας εφάπαξ φόρος σε όλους τους πολίτες.

Να έρχεται ένα χαρτάκι και να τους λέει τώρα χρωστάς 500 ευρώ, 1.000 ευρώ, λόγω αυτής της δικαστικής απόφασης που πρέπει να πληρωθεί.

Αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε δημοσιονομική πολιτική».

Δηλαδή αν αύριο αποφασιστεί μία κοινωνική ομάδα «Χ», να της επιστραφούν χρήματα που έχασε από τις μνημονιακές περικοπές, όχι μόνο θα τα πάρει όπως προβλέπει η απόφαση αλλά θα τα πληρώνουν και οι υπόλοιποι και μάλιστα με ΑΜΕΣΟ φόρο, όχι έμμεσο.

Πριν κάνει αυτή την δήλωση είχε ξεκινήσει με έναν πρόλογο βάση του οποίου είπε ότι «Τα δικαστήρια δεν μπορούν να ασκούν δημοσιονομική πολιτική».

«Η απόφαση αφορά αυτούς που έχουν προσφύγει, μελετάμε τις συνέπειές της» σημείωσε ενώ τόνισε ότι υπάρχει θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όπως είπε «σέβομαι πολύ τους δικαστές και συμφωνώ ότι το στάτους τους πρέπει να είναι ψηλά. Το θέμα είναι τι μπορεί να είναι», συμπλήρωσε.

«Δε θα εφαρμοστεί σε όλους, δεν υπάρχουν τα λεφτά», καθώς αυτό θα οδηγούσε σε πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.

«Όλα θέλουν ένα μέτρο στη ζωή, δεν θέλω να κατηγορήσω την απόφαση» πρόσθεσε.

«Οι βουλευτές ψηφίσαμε να παραιτηθούμε από τα αναδρομικά μας, το κάναμε γιατί θέλαμε να δείξουμε στην κοινωνία ότι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη», είπε ακόμα.

Αλλά με την πρόταση του Α.Γεωργιάδη δεν θα υπάρχει πρόβλημα ακόμα και τα αναδρομικά των βουλευτών θα τα πληρώνουν με «εφάπαξ χαράτσι» οι Έλληνες ψηφοφόροι!

«Εδώ υπάρχουν δυο παρεπόμενα προβλήματα. Το ένα είναι δημοσιονομικό που είναι πραγματικό και υπάρχει και ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα καθαρά κοινωνικό. Φαντάζεστε μια κοινωνία που για εφαρμόσουμε την πραγματική συνέπεια αυτής της αποφάσεως έπρεπε να πάμε να δώσουμε αναδρομικά τις αυξήσεις στους δικαστές και στους βουλευτές.

Και να έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια ότι είναι νόμιμες και συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων σε όλους τους άλλους πλην των δικαστών και των βουλευτών. Μα είναι δυνατόν; » αναρωτήθηκε.

«Αναδρομικά εγώ δεν δίνω σε κανένα, δεν υπάρχει περίπτωση να κόβεται η σύνταξη στον φτωχό άνθρωπο και να δίνω αναδρομικά εκατομμύρια… Υπάρχει ένα στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης…».

Μπορεί όμως ο φτωχός να πληρώνει έναν εφάπαξ φόρο και λύνεται το πρόβλημα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.