ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δ.Τεμπονέρας: «Θα φορολογήσουμε τα υπερκέρδη που δεν θέλει η ΝΔ, όχι τα κέρδη – Το ταμείο ανάκαμψης να πάει σε όλους»

«Υποσχόμαστε μειώσεις φόρων δηλαδή μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης»

Δ.Τεμπονέρας: «Θα φορολογήσουμε τα υπερκέρδη που δεν θέλει η ΝΔ, όχι τα κέρδη – Το ταμείο ανάκαμψης να πάει σε όλους»

 Ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε αρχικά στο ζήτημα της φορολογίας που βρίσκεται «πρώτο» στην πολιτική ατζέντα του κόμματος τα τελευταία 24ωρα.

Αρχικά ανέφερε, «δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω την κουβέντα που διεξάγεται. Είναι άλλο πράγμα η φορολόγηση των κερδών και άλλο η φορολόγηση των υπερκερδών.

Όσον αφορά τη φορολόγηση των κερδών η χώρα μας βρίσκεται στον μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης. Το φορολογικό μας πρόγραμμα δεν προβλέπει καμία μεταβολή ως προς αυτό το σημείο.

Προβλέπει όμως ότι λόγω συγκυρίας έχουν συσσωρευτεί υπερκέρδη που η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε ουσιαστικά να χαρίσει» σημείωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας απαντώντας στην ερώτηση «που θα βρείτε τα λεφτά για τις παροχές τις οποίες εξαγγέλλεται».

«663 εκατομμύρια ευρώ έχουν πάει στις τσέπες μόνο 13 επιχειρήσεων. Αυτό δεν σημαίνει δίκαια διανομή των κερδών ούτε διάχυση του πλούτου στην κοινωνία.

Αυτά τα χρήματα αν πέσουν στην κοινωνία, θα παραχθούν θέσεις εργασίας και τζίροι και από τον συνδυασμό όλων αυτών θα έχουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα» υπογράμμισε συγκεκριμένα ο Δ. Τεμπονέρας.

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα από αυτούς που το κόμμα τους χρωστάει 400 εκ. ευρώ κι έριξαν τη χώρα στα βράχια. Το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη ώστε να παραδώσει στη χώρα 37 δισ. ευρώ. Αν σήμερα η χώρα παραμένει όρθια έχει να κάνει με τη χρηστή διακυβέρνηση εκείνης της περιόδου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.