ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Βελόπουλος: «Να μην παίζει με την εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση»

Κ.Βελόπουλος: «Να μην παίζει με την εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση»

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τον Οργανισμό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η πρώτη κουβέντα του Κυριάκου Βελόπουλου προς την κυβέρνηση ήταν «δεν μπορείτε να παίζετε με την εξωτερική πολιτική», αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντιέται στη Νέα Υόρκη με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Υποστήριξε ότι είναι εσφαλμένη η εξωτερική πολιτική που ασκεί η χώρα, «γιατί έχει την οικονομία της οργανικά ενταγμένη στην ΕΕ, όπου τον απόλυτο έλεγχο ασκεί η Γερμανία, που είναι ο στενότερος εταίρος και υποστηρικτής της υπαρξιακής για εμάς απειλής της Τουρκίας. Τρίτες χώρες, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Τουρκία προσπαθούν να αξιοποιήσουν με κάθε τρόπο τη γεωπολιτική γεωστρατηγική αξία της Κύπρου και εσείς γυρίζετε την πλάτη σας στην Κύπρο. Πριν από λίγα χρόνια κάποιοι πολιτικοί έλεγαν ότι η Βρετανία θα καταστραφεί αν φύγει από την ΕΕ, δεν θα έχουν να φάνε κ.λπ. Τελικά, η Βρετανία έφυγε από την ΕΕ και έγινε ο τρίτος πόλος μιας νέας παγκόσμιας δύναμης. Είναι ο τρίτος πόλος του πλανήτη. Μήπως τελικά το μέλλον των κρατών είναι μακριά από τη γερμανική ΕΕ; Τώρα είναι η ευκαιρία να ζητήσει η κυβέρνηση από την πληγωμένη Γαλλία μια στρατηγική αμυντική συμφωνία μεταξύ μας. Με μια φωνή: Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία, στην πράξη».

Όσον αφορά στο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη επανέλαβε την πρόταση της Ελληνικής Λύσης για «αναστολή του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης». Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έχει διαπράξει και ενεργειακά εγκλήματα, γιατί το άλλο θέμα είναι οι αυξήσεις στη ΔΕΗ. Ποια είναι αυτά τα εγκλήματα; Πάγωσε τις ενεργειακές συμβάσεις εξόρυξης κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα 14 οικόπεδα, συνεχίζει αμείωτα την ενεργειακή εξάρτησή της από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία, εχθρικές χώρες προς εμάς, επιμένει να δαπανά πόρους σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που δεν παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια. Κλείνει τις λιγνιτικές μονάδες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε και στην υγεία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «με τις αναστολές που έχει επιβάλει σκοτώνει το δημόσιο σύστημα υγείας. Θα πεθάνει κόσμος. Στην Πάτρα, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, έχουν φύγει 110 υγειονομικοί και 20 άτομα από την καθαριότητα, και η διοίκηση σκοπεύει να καλύψει το κενό με εργολάβους. Στην Εδεσσα έχουν τεθεί σε αναστολή 70 υγειονομικοί, στην Κομοτηνή 44 υγειονομικοί σε αναστολή, ενώ έκλεισε η Ουρολογική Κλινική του νοσοκομείου. Στη Δράμα αποχώρησαν 96 υγειονομικοί, συρρικνώθηκε η Παθολογική και η Χειρουργική συμπτύχθηκε με την Ουρολογική και την Ορθοπεδική. Στην Ξάνθη, σε αναστολή είναι 100 υγειονομικοί, στην Πτολεμαΐδα έκλεισε η ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού, στην Καβάλα αποχώρησαν 125 υγειονομικοί. Και εδώ θα σας δείξω μία φωτογραφία από το νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, όπου τυλίγουν τις χημειοθεραπείες με αλουμινόχαρτο κουζίνας για να προστατέψουν τα φάρμακα από το φως του ήλιου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.