ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Έρχονται δύσκολες μέρες: Θα ξεπεράσει τα 2 € το λίτρο η τιμή της βενζίνης μέχρι το Πάσχα λόγω της «ανάφλεξης» στην Μέση Ανατολή

Ανεβαίνουν οι τιμές και του φυσικού αερίου

Έρχονται δύσκολες μέρες: Θα ξεπεράσει τα 2 € το λίτρο η τιμή της βενζίνης μέχρι το Πάσχα λόγω της «ανάφλεξης» στην Μέση Ανατολή

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 08: 26): Οι τιμές στα καύσιμα αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς καθώς στα πρατήρια υγρών καυσίμων της χώρας, αμόλυβδη βενζίνη και πετρέλαιο diesel κίνησης «αγγίζουν» τα 2 ευρώ και όπως όλα δείχνουν θα τα ξεπεράσουν μέχρι το Πάσχα.

Η γεωπολιτική «ανάφλεξη» προμηνύει πολύ άσχημες μέρες για τους Έλληνες καταναλωτές, καθώς το αργό πετρέλαιο τύπου Brent καταγράφει την μεγαλύτερο άνοδο των τελευταίων μηνών, ξεπερνώντας ακόμη και τα επίπεδα των 90 δολαρίων το βαρέλι.

Την ίδια ώρα οι διεθνείς τιμές Platts της Μεσογείου, οι οποίες αποτελούν το σημείο αναφοράς των συμβολαίων αγοράς καυσίμων μεταξύ διυλιστηρίων και πελατών τους, ακολουθούν την αυξητική τάση του Brent.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» οι αυξήσεις στα καύσιμα έρχονται λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, μια περίοδο που πολλοί ετοιμάζονται να ταξιδέψουν, με τις μέσες τιμές στην περιφέρεια να έχουν πατήσει για τα καλά τα 2 ευρώ το λίτρο.

Χαρακτηριστικό είναι πως η τιμή της αμόλυβδης στις Κυκλάδες έχει πετάξει στα 2,190 ευρώ το λίτρο, στα Δωδεκάνησα 2,125 ευρώ, ενώ πάνω από τα 2 ευρώ σε Λευκάδα, Ευρυτανία, Μυτιλήνη και Κεφαλονιά.

Αυτή τη στιγμή η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,962 ευρώ το λίτρο και του diesel κίνησης στα 1,715 ευρώ το λίτρο, σημειώνοντας περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, παράγοντες της ελληνικής αγοράς εκτιμούν ότι οι ανοδικές κινήσεις θα είναι πιο δυναμικές τις επόμενες ημέρες λόγω κλιμάκωσης της κρίσης στην Μέση Ανατολή μετά το μαζικό πυραυλικό χτύπημα του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Η «ανάφλεξη» στη Μέση Ανατολή και οι φόβοι για επιθέσεις σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου της Ουκρανίας επηρέασαν και τις τιμές του φυσικού αερίου, με τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να αυξάνονται κατά 5% στα 29 ευρώ/ MWh, πλησιάζοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.