ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Μητσοτάκης: «Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα, η παραλία και ο εφησυχασμός – Εκλογές νομοτελειακά τον Αύγουστο αν δεν έχουμε αυτοδυναμία»

Επιβεβαιώνει την ανάλυση του pronews.gr

Κ.Μητσοτάκης: «Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα, η παραλία και ο εφησυχασμός – Εκλογές νομοτελειακά τον Αύγουστο αν δεν έχουμε αυτοδυναμία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Πάμε Δανάη» επανέλαβε εκ νέου το ενδεχόμενο προσφυγής σε τρίτες κάλπες τον Αύγουστο εάν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν προκύψει αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία και πρόσθεσε πως ο πραγματικός αντίπαλος για να επιτευχθεί ο αντικειμενικός σκοπός, είναι «η ξαπλώστρα, η παραλία και ο εφησυχασμός».

Επί της ουσίας ο πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε την χθεσινή ανάλυση του pronews.gr καθώς είναι μεγάλη η ανησυχία στους κόλπους της Ν.Δ. σε ό,τι αφορά το στοίχημα της συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές της 25ης Ιουνίου καθώς τα μηνύματα που λαμβάνουν από τις περιοδείες των βουλευτών στην επαρχία αλλά και στην πρωτεύουσα είναι το λιγότερο αποθαρρυντικά.

Τα δύο κύρια χαρακτηριστικά όμως που βλέπουν στις περιοδείες τους οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι η αδιαφορία και ο εφησυχασμός.

 Εφησυχασμός λόγω της μεγάλης πρότερη νίκης στις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου, και αδιαφορία γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι τόσα πολλά που δεν έχουν καμία όρεξη να ασχολούνται με εκλογές… διαρκείας.

Ειδικά, όταν εκλογές διεξάγονται καλοκαίρι. Γιατί με το που μπαίνει ο Ιούνιος στην Ελλάδα όλοι ήδη βρίσκονται νοερώς σε μία παραλία.

Ενόψει των καλπών της 25ης Ιουνίου, είπε πως δεν νιώθει «άτρωτος» καθώς «κάθε εκλογική διαδικασία είναι μία νέα διαδικασία, η κάλπη είναι άδεια. Οι πολίτες πρέπει να ξαναψηφίσουν».

Το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε η ΝΔ στην προηγούμενη εκλογική μάχη, «αυξάνει και τη δική μου ευθύνη, εφόσον επιβεβαιωθούν αυτά τα ποσοστά» συμπλήρωσε.

Τα ποσοστά που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις πρώτες εκλογές «δεν είναι λευκή εντολή και συνταγή αλαζονείας».

Ερωτώμενος σχετικά με την περίπτωση να πάμε σε τρίτες κάλπες τον Αύγουστο, σημείωσε πως «Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση και όπως έχουν τα πράγματα, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, νομοτελειακά θα πάμε σε τρίτες εκλογές αφού δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας» υπογράμμισε.

Αν είχαμε τον σημερινό εκλογικό νόμο, «θα είχαμε ήδη κυβέρνηση. Καταλαβαίνω τον κόσμο και την κούραση. Άλλοι επέλεξαν το σύστημα της απλής αναλογικής, αλλά πρέπει να ξαναψηφίσουμε».

Σχετικά με το ΕΣΥ, επεσήμανε πως κεντρικός άξονας του προγράμματος της ΝΔ είναι η ενίσχυσή του και στόχος είναι να αυξηθεί το προσωπικό, να ενισχυθούν οι πρωτοβάθμιες δομές και οι εξετάσεις.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» αλλά και το «Οίκοθεν» για θεραπείες ασθενών με καρκίνο στο σπίτι.

Για το ίδιο θέμα, διαβεβαίωσε πως «θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ του νέου ΕΣΥ την επόμενη 4ετία» και δήλωσε πως τόσο η τεχνογνωσία, όσο και η γνώση υπάρχουν.

Ερωτώμενος για το debate, επεσήμανε πως στο προηγούμενο «παρά τους περιορισμούς», «βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα».

Για το εάν θα γίνει τηλεμαχία μεταξύ του ιδίου και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, επεσήμανε πως η κάλπη της 21ης Μαΐου έστειλε «ξεκάθαρο μήνυμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, το debate πρέπει να είναι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. (…) Σε έναν βαθμό, κάπου έχουν κουραστεί και οι πολίτες από τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν περιμένουν να μάθουν κάτι καινούργιο βλέποντας ένα debate μεταξύ εμού και του κ. Τσίπρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.