Φιλοσκοπιανό που μιλά για «Μακεδόνες» που ζουν στην Ελλάδα κατεβάζει στα ψηφοδέλτιά του το ΚΙΝΑΛ

Φιλοσκοπιανό που μιλά για «Μακεδόνες» που ζουν στην Ελλάδα κατεβάζει στα ψηφοδέλτιά του το ΚΙΝΑΛ

Πρόκειται για τον Σωτήρη Μπλέτσα, υποψήφιο βουλευτή του στον νομό Τρικάλων, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με το φιλοσκοπιανό Ουράνιο Τόξο και είναι εκλεκτός του Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ουράνιου Τόξου το 1994, ενώ φέρεται ότι συμμετείχε στο συνέδριό του στη Θεσσαλονίκη το 2014.

Ο κ. Μπλέτσας, ο οποίος είναι βλαχικής καταγωγής, είχε δικαστικές περιπέτειες το 2001, καθώς κατηγορήθηκε, ύστερα από μήνυση του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Ευγένιου Χαϊτίδη, για διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς «σε πολιτιστική εκδήλωση των Βλάχων στη Νάουσα διένειμε στους παρευρισκομένους το φυλλάδιο χάρτη στην αγγλική γλώσσα, το οποίο γνώριζε ότι ανέφερε ψευδώς ότι στην Ελλάδα, πέραν της ελληνικής γλώσσας, ομιλούνται σε μικρότερη έκταση και άλλες πέντε γλώσσες».

Πρωτοδίκως, ο κ. Μπλέτσας είχε καταδικαστεί σε 15 μήνες φυλακή και 500.000 δραχμές πρόστιμο. Στη συνέχεια άσκησε έφεση και αθωώθηκε στο Εφετείο. Ωστόσο, ο κ. Μπλέτσας, πέραν των γλωσσικών ζητημάτων, επί της ουσίας έγινε και φορέας προπαγάνδισης εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα, καθώς, ευχαριστώντας όσους τους συμπαραστάθηκαν, είχε δηλώσει προς τα μέλη του Ουράνιου Τόξου: «Πρώτα εσείς οι Μακεδόνες βγήκατε και μου συμπαρασταθήκατε στον δικαστικό μου αγώνα, μαζί με τους φίλους Τούρκους και Πομάκους».

Μάλιστα, παρουσιαζόμενος ως εκπρόσωπος των Βλάχων, συμπλήρωσε: «Ολοι μαζί ευχόμαστε να κάνουμε την Ελλάδα μικρή Ευρώπη, όπου δεν υπάρχουν προκαταλήψεις εναντίον των εθνοτήτων, μειονοτήτων, εθνικών – θρησκευτικών και όποιας άλλης μορφής υπάρχουν. Εύχομαι στις επόμενες ευρωεκλογές να είμαστε όλοι, και όχι μόνο αυτό που είπε ο φίλος μου Γιώργος Νακρατζάς “μια κοινή συμμετοχή Τούρκων και Μακεδόνων”, αλλά όλοι μαζί, Βλάχοι, Αρβανίτες, Τούρκοι, Μακεδόνες, Πομάκοι, καθολικοί, ιταλογενείς, Ρομ, Εβραίοι κ.λπ.». κλείνοντας την ομιλία του είπε: «Ζήτω το Ουράνιο Τόξο. Ζήτω η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία».

Σε συνέντευξή του στο www.energospolitis.gr, στις 23 Ιανουαρίου 2018, τασσόταν υπέρ της εξεύρεσης λύσης στο Σκοπιανό, λέγοντας μάλιστα ότι «εδώ ο κόσμος καίγεται και η π……. λούζονταν. Απασχολούμαστε εδώ και 25 χρόνια με κάτι που η παγκόσμια κοινή γνώμη και συνείδηση έχουν αποδεχθεί», προσθέτοντας: «Μην ξεχνάτε τα αναγνωστικά (Abecetar) που τύπωσε η ελληνική Πολιτεία για τη μόρφωση των… Μακεδόνων». Γεγονός είναι, πάντως, ότι ο Σωτήρης Μπλέτσας ανήκε παραδοσιακά στο ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων με το μόρφωμα του Γιώργου Παπανδρέου, το ΚΙΔΗΣΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.