Α. Λοβέρδος για Novartis: «Εγκληματική ομάδα δρούσε με πρακτικές σικελικής μαφίας»

Α. Λοβέρδος για Novartis: «Εγκληματική ομάδα δρούσε με πρακτικές σικελικής μαφίας»

Ο «εμπλεκόμενο» – σύμφωνα με τα όσα του αποδίδουν – στην υπόθεση Novartis Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για επίσημη εγκληματική ομάδα που συστάθηκε με δομή, λειτουργία και διακριτούς ρόλους με πρακτικές σικελικής μαφίας.

«Είχε συσταθεί μία εγκληματική ομάδα με δομή, λειτουργία, μεθόδους και διακριτούς ρόλους που παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές σικελικής μαφίας. Έχουμε τον Δον, έχουμε τους Caporegime, και έχουμε και διάφορα εκτελεστικά όργανα που εκτελούν συμβόλαια θανάτου, πολιτικού, οικονομικού, προσωπικού. Αυτά ήταν τα μέλη της συμμορίας.

Και η χρήση του όρου «συμμορία» είναι απολύτως ορθή και επιβεβλημένη γιατί σήμερα προτείνεται να ερευνηθεί, εκτός όλων των άλλων, και η διάπραξη του εγκλήματος της σύστασης συμμορίας και γνώριζα πάρα πολύ καλά τι έλεγα από τούτο εδώ το βήμα, στις 27 Φεβρουαρίου 2018, όταν έκανα λόγο ανοικτά και καθαρά για «πρακτικές συμμοριτών, αρχισυμμορίτη, κλπ».

Όπως είπε ο κύριος Λοβέρδος ο στόχος αυτής της συμμορίας ήταν να εξολοθρευτούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτός ήταν ο στόχος της συμμορίας»
«Ο στόχος της συμμορίας ήταν και είναι πασιφανής. Να εξολοθρεύσει τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει ο κ.Τσίπρας να νέμεται ανενόχλητος την εξουσία, αφού είχε διαψευσθεί σε οτιδήποτε άλλο είχε υποσχεθεί στον λαό και όπως με έκπληξη διαπιστώνεται, όλα αυτά με το αζημίωτο. Όσα αναφέρουν ότι άκουσαν τα μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολία.

Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης είχε συγκροτήσει μία εγκληματική οργάνωση και δι’ αυτής είχε επιτύχει τη χειραγώγηση εισαγγελικών λειτουργών, ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις με ανύπαρκτες ενδείξεις ενοχής σε βάρος πολιτικών αντιπάλων και αποσκοπούσε στην άντληση, (για τρίτους;, για τον εαυτό του; Ας διερευνηθεί), παράνομων οικονομικών ωφελημάτων από εκβιαζόμενους επιχειρηματίες.

Πρόκειται για μία κατά κυριολεξία βδελυρή υπόθεση, που με εξαίρεση το βρώμικο 89, δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά όχι απλώς της μεταπολιτευτικής αλλά και της μεταπολεμικής κυβερνητικής ιστορίας. Και όλα αυτά συνέβαιναν μέσα στο θερμοκήπιο των ανθέων του κακού της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».

Λοβέρδος: «Πίστευα ότι η συμμορία θα συντριβεί»
Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή πίστευε πως η αλήθεια θα κερδίσει και η συμμορία θα συντριβεί

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Προσωπικά γνώριζα από την πρώτη στιγμή ότι η αλήθεια θα υπερισχύσει και δεν γεννήθηκε μέσα μου ποτέ η παραμικρή αμφιβολία για τη συντριβή της συμμορίας. Επειδή όμως εκείνος που συγχωρεί το έγκλημα γίνεται συνένοχος, υπογραμμίζω ότι δεν έχει δικαίωμα, ούτε ηθικό, ούτε πολιτικό, η ελληνική Βουλή να γίνει συνένοχη στο έγκλημα της σκευωρίας της Novartis και στα υπόλοιπα εγκλήματα ενός αδίστακτου παραδικαστικού κυκλώματος, που εκδηλώθηκε με απίστευτο και απροκάλυπτο κυνισμό στην υπόθεση Μιωνή.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.