ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μ.Κατρίνης για ακρίβεια: «Η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη έχει επιλέξει το ρόλο του παθητικού θεατή»

«Οι τιμές αυξάνονται διαρκώς, έλεγχοι δε γίνονται, πρόστιμα για αισχροκέρδεια δεν επιβάλλονται»

Μ.Κατρίνης για ακρίβεια: «Η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη έχει επιλέξει το ρόλο του παθητικού θεατή»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, έκανε επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη ουσιαστικά έχει επιλέξει το ρόλο του παθητικού θεατή, έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η ακρίβεια στα τρόφιμα τρέχει πλέον με ρυθμό 12,3% τον Ιούλιο, συνεχίζοντας το ράλι αυξήσεων μέσα στο 2023. Από την αρχή του χρόνου, οι Έλληνες πολίτες έχουν δει τις τιμές βασικών προϊόντων διατροφής να έχουν αυξηθεί κατά 28%. Μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 19,4% οι τιμές των φρούτων, κατά 15,5% οι τιμές των λαχανικών , κατά 14,4% οι τιμές των γαλακτομικών και κατά 10,9% τα κρέατα».

«Πληθωρισμός και ακρίβεια καταγράφονται πλέον παντού, με τον πληθωρισμό, τον δομικό πληθωρισμό και τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών να αυξάνονται τον Ιούλιο, ενώ αναμένονται περαιτέρω αυξήσεις. Οι τιμές στα φάρμακα έχουν αυξηθεί κατά 18,7%, στις υπηρεσίες υγείας κατά 7,8% και στην εστίαση κατά 6,2%.

Για να μην μιλήσουμε για τα καύσιμα. Όπως τονίζει και ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος “η αύξηση των τιμών είναι ταχύτερη από την αύξηση του κόστους”, γεγονός που πιστοποιεί ότι τα περιθώρια κέρδους για κάποιους έχουν διευρυνθεί σημαντικά. Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε μπροστά σε ένα τσουνάμι αυξήσεων που δεν μπορεί να ανασχεθεί με μέτρα όπως το market pass η το καλάθι του νοικοκυριού»

«Η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη ουσιαστικά έχει επιλέξει το ρόλο του παθητικού θεατή, έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Αρνείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, να πάρει ουσιαστικά μέτρα. Αποδεδειγμένα επίσης είναι απρόθυμη να προχωρήσει σε ελέγχους στην αγορά, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες για επικοινωνιακούς λόγους.

Είναι χαρακτηριστικά ότι το τελευταίο πρόστιμο για αισχροκέρδεια στα τρόφιμα επιβλήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία τον Δεκέμβριο του 2022. Οι τιμές αυξάνονται διαρκώς, έλεγχοι δε γίνονται, πρόστιμα για αισχροκέρδεια δεν επιβάλλονται, οι καταναλωτές αφήνονται ανυπεράσπιστοι, η μεσαία τάξη και οι ευάλωτοι συμπολίτες μας πιέζονται ολοένα και περισσότερο.

Τώρα είναι ώρα για πραγματικά μέτρα που θα αντιμετωπίσουν το τέρας του πληθωρισμού που τρέφεται από την αδράνεια και την αδυναμία της κυβέρνησης.

Τέτοια μέτρα είναι:

-Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.
-Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
-Οι ουσιαστικοί έλεγχοι στην αγορά.
-Η φορολόγηση των υπερκερδών που αποκομίζουν κάποιοι από την ακρίβεια.

Τέλος έχει έρθει η ώρα να ανοίξει μια νέα, μεγάλη αλλά και ουσιαστική συζήτηση για την διατροφική μας επάρκεια ως χώρα και τον τερματισμό της εξάρτησης μας από τις εισαγωγές.

Αυτή η συζήτηση συνδέεται και με ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα, με το ζωντάνεμα της υπαίθρου και την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ έχει έγκαιρα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και την στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.