ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνάντηση Κ.Μητσοτάκη-Μ.Ντράγκι στο «Σταύρος Νιάρχος» ενόψει της Συνόδου των EUMED 9 (φωτο)

Συνάντηση Κ.Μητσοτάκη-Μ.Ντράγκι στο «Σταύρος Νιάρχος» ενόψει της Συνόδου των EUMED 9 (φωτο)

Λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου των EUMED 9, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοπτάκης είχε τετ α τετ με τον Ιταλό ομόλογό του, Μάριο Ντράγκι.

Ελλάδα και Ιταλία αντιμετωπίζουν ανάλογες προκλήσεις όσον αφορά το προσφυγικό, αλλά και την οικονομία, ειδικά στις αλλαγές που προσδοκούν και οι δύο στο Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο θα επανέλθει το 2023.

Οι ηγέτες που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο των EUMED 9

Ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, τον πρωθυπουργό της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Γιάνετς Γιάνζα και της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς. Απών θα είναι ο Πορτογάλος πρόεδρος, Αντόνιο Κόστα, καθώς στη χώρα διεξάγονται δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ωστόσο στη Σύνοδο θα παραστεί ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

Το πρόγραμμα της Συνόδου

  • Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.
  • Στις 14:15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
  • Στις 15:30 θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στη Μεσόγειο, στην οποία θα συμμετάσχει και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
  • Στις 17:00 θα αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής EUMED 9.
  • Στις 19:40 οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.
  • Στις 20:30 οι ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο EUMED 9 θα παρακαθίσουν σε δείπνο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των ξένων ηγετών στην Αθήνα, θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ η Τροχαία θα προχωρήσει και σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.