Ντροπή: Η κυβέρνηση πρώτα τους «έκαψε» και τώρα τους ζητά να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ! – Έφτασαν «ραβασάκια» σε πυρόπληκτους

Ντροπή: Η κυβέρνηση πρώτα τους «έκαψε» και τώρα τους ζητά να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ! – Έφτασαν «ραβασάκια» σε πυρόπληκτους

Ψέματα φαίνεται πως αποδείχθηκαν τα οικονομικά μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, καθώς άνθρωποι που είδαν το σπίτι τους να καίγεται καλούνται να πληρώσουν… ΕΝΦΙΑ!

Πρόκειται για μια κίνηση-ντροπή και χρειάζεται άμεσα παρέμβαση από την κυβέρνηση, καθώς καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ άνθρωποι που είδαν τις περιουσίες τους να κατακαίγονται λόγω της αδράνειας της κυβέρνησης.

Να υπενθυμίσουμε πως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, που κατέκαψαν πάνω από 100.000 στρέμματα δάσους και εκατοντάδες περιουσίες που χτίστηκαν με κόπους χρόνων, η κυβέρνηση υποσχέθηκε μια σειρά οικονομικών μέτρων για τη στήριξη των οικογενειών που είδαν το βίος τους να γίνεται παρανάλωμα, αλλά και τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρκέστηκε στη μετεγγραφή του Κύπριου πρώην επιτρόπου στην Ε.Ε. Χρήστου Στυλιανίδη και τη σύσταση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών.

Για τη στήριξη των πυροπλήκτων, λίγο προτού ζητήσει συγγνώμη για την πρωτοφανή καταστροφή που βίωσε η χώρα τον περασμένο Αύγουστο, ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί στη Βουλή: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή στις 31η Αυγούστου για το πακέτο οικονομικής στήριξης των πληγέντων, που περιελάμβανε από την εφάπαξ ενίσχυση μέχρι την απαλλαγή των ανθρώπων αυτών από τον ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους, πήρε τις ψήφους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκτός του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο ψήφισε «παρών».

«Μου ζητάνε να πληρώσω ΕΝΦΙΑ για ένα σπίτι που έχει καεί ολοσχερώς»

Και τότε τα οικονομικά μέτρα είχαν κριθεί ανεπαρκή από τους πυροπλήκτους, αλλά τουλάχιστον είχαν αντιμετωπιστεί ως μια πρώτη στήριξη της Πολιτείας. Ωστόσο, η έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για τους πυροπλήκτους της βόρειας Αττικής ήρθε να υπενθυμίσει πως αυτό το κράτος υπάρχει μόνο για να παίρνει και όχι για να δίνει, ακόμα και όταν ευθύνεται το ίδιο για την καταστροφή που έχεις βιώσει!

«Μου ζητάνε να πληρώσω ΕΝΦΙΑ για ένα σπίτι που πλέον δεν είναι κατοικήσιμο, για ένα σπίτι που έχει καεί ολοσχερώς, για ένα σπίτι που έχασα εξαιτίας της δικής τους ανεπάρκειας» κατήγγειλε εξαγριωμένος από την αναλγησία του κράτους ένας πυρόπληκτος από την περιοχή των Αφιδνών.

«Δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ. Μας έταξαν και ο κόσμος νομίζει πως μας έχουν στηρίξει. Δυστυχώς, τίποτα δεν έχει γίνει. Ακόμα και σήμερα μένουμε εκτός των σπιτιών μας» πρόσθεσε άλλος κάτοικος της περιοχής, εξηγώντας πως αυτό που έχει συντελεστεί στη βόρεια Αττική λέγεται κοινωνική και οικονομική καταστροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.