ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη: Ομολόγησαν ότι είναι ψεύτες, ανήθικοι και παραβιάζουν το Σύνταγμα – Δείτε τι έλεγαν (βίντεο)

Οι δηλώσεις των υπουργών και του πρωθυπουργού που «ξεχάστηκαν» - Άραγε πότε θα επέμβει ο Εισαγγελέας;

Κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη: Ομολόγησαν ότι είναι ψεύτες, ανήθικοι και παραβιάζουν το Σύνταγμα – Δείτε τι έλεγαν (βίντεο)

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εκατομμυρίων πολιτών είναι αντίθετος με την συνταγματική τάξη», έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Λίγα 24ωρα αργότερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αδιαφόρησε πλήρως για την συνταγματική τάξη και ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Ξαφνικά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έβγαλαν κάποιους που δηλώνουν συνταγματολόγοι για να μας πείσουν ότι είναι συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, όταν οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης έλεγαν το αντίθετο! Φυσικά να σημειώσουμε εδώ ότι σχεδόν όλοι οι συνταγματολόγοι είναι κάθετα αντίθετοι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ακόμα και οι συστημικοί.

Μάλιστα η κυβέρνηση αυτή τη φορά δεν ρώτησε ούτε καν την Επιτροπή Βιοηθικής, την οποία είχε συστήσει ο πρωθυπουργός προ λίγων μηνών για να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και στην ΕΜΑΚ.

«Το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό, γιατί κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό. Είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και θα καταλάβει και θα ενημερωθεί σωστά και θα εμβολιαστεί και αυτοί οι λίγοι οι οποίοι δεν θέλουν να το κάνουν…

Πρέπει να σας πω ότι το Σύνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην χώρα», έλεγε ο τότε υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Δεν είναι δουλειά της Πολιτείας να τρέχει με μια σύριγγα στο χέρι και να εμβολιάζει υποχρεωτικά», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κάνει τώρα λόγο για «δύσκολη αλλά εθνικά απολύτως αναγκαία» απόφαση και υποστηρίζει ότι θα ήταν ανήθικο να πουν «εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε και αφού θα πεθάνουν γιατί δεν εμβολιάζονται, ας πεθάνουν». Ήταν ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης που έλεγε πρόσφατα στους ανεμβολίαστους να «μην σώσουν»:

«Δύο δρόμους έχει η ζωή εδώ. Ο ένας -ο εύκολος δρόμος για την κυβέρνηση- θα ήταν να πει: πρόβλημά τους. Δεν εμβολιάζονται. Κάποιοι από αυτούς, αρκετοί προφανώς, θα πεθάνουν. Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, αρκετές χιλιάδες από αυτούς για να είμαστε ειλικρινείς. Αλλά εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε και αφού θα πεθάνουν γιατί δεν εμβολιάζονται, ας πεθάνουν. Αρκεί εμείς να μην χάσουμε ψήφους. Αυτή είναι προφανώς η πολιτικά εύκολη οδός, αλλά και η απολύτως ανήθικη. Υπάρχει και η άλλη οδός, όμως, αυτή που επέλεξε ο κύριος πρωθυπουργός. Να πει: θα γίνω προσωρινά δυσάρεστος, προφανώς θα γίνω, αλλά θα ξέρω ότι έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους από τον θάνατο, θα έχω σώσει χιλιάδες οικογένειες από το πένθος και θα έχω σώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας από μία ανυπέρβλητη πίεση που προκαλεί πλέον αυτή η πανδημία και η επιμονή των ανθρώπων ιδιαίτερα αυτής της ηλικιακής ομάδος να μην εμβολιάζεται» υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή.

Πριν δύο περίπου εβδομάδες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, έλεγε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό «πέρα από τα ενδεχόμενα ζητήματα συνταγματικότητας, δεν αποτελεί την προτιμητέα λύση για τη διαχείριση της πανδημίας».

Και φυσικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεκαθάριζε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται την επέκταση της υποχρεωτικότητας.

«Χτυπάμε σε ένα τείχος αντίδρασης στους ανεμβολίαστους καθώς όσο μεγαλύτερη είναι η υποχρεωτικότητα τόσο μεγαλύτερη είναι αντίδραση», έλεγε στις αρχές Νοεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι άλλαξε μέχρι τότε; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που άλλαξε είναι η στάση της Γερμανίας, η οποία θέλει επίσης να επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό και θέλει να δει πως θα αντιδράσει ο κόσμος στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.