ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανακοινώσεις κυβέρνησης: Επιστρέφει η υποχρεωτική μασκοφορία παντού – Ακυρώνονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Έρχονται και άλλα μέτρα μετά τις γιορτές

Ανακοινώσεις κυβέρνησης: Επιστρέφει η υποχρεωτική μασκοφορία παντού – Ακυρώνονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Επιστρέφει η υποχρεωτική μασκοφορία στην Ελλάδα για όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκαναν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, από αύριο, Παρασκευή, γίνεται ξανά υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Εκτός από την επιστροφή της υποχρεωτικής μασκοφορίας η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ υπάρχουν αλλαγές και για τα τεστ που θα πρέπει να κάνει κάποιος ταξιδιώτης που επιστρέφει στην Ελλάδα.

Ο Θάνος Πλεύρης παράλληλα προανήγγειλε νέα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν με το νέο έτος (πιθανότατα στις 3 Ιανουαρίου) και θα μοιάζουν με μερικό lockdown, καθώς θα μπει «λουκέτο» στα γήπεδα, αλλά και θα αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης. Να σημειώσουμε ότι εκ νέου η κυβέρνηση διέψευσε τα σενάρια για καθολικό lockdown και επιστροφή των SMS.

Τέλος ο υπουργός Υγείας ερωτήθηκε και για την πιθανότητα επέκταση της υποχρεωτικότητας και απάντησε ότι «τα μέτρα υποχρεωτικότητας λειτούργησαν πολύ ευεργετικά στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης», προσθέτοντας ότι περισσότερες δηλώσεις θα γίνουν το απόγευμα από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε και μπαίνουν σε ισχύ από αύριο Παρασκευή:

  • Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους και αυτό αφορά και το σκέλος των κλειστών χώρων που σχετίζονται με διασκέδαση και γυμναστήρια. Ειδικά για τα σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν-95 υψηλής προστασίας
  • Δεν θα γίνουν οι δημόσιες εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα
  • Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το PCR κατά την είσοδο, θα κάνουν τεστ και τη 2η και τη 4η μέρα από την είσοδο στη χώρα.
  • Παραμένει ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.
    «Τα κρούσματα των τελευταίων δύο ημερών αφορούν νεότερες ηλικίες που μας δείχνει ότι σχετίζονται με διασκέδαση. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι στα νεότερα παιδιά είναι να βγουν να τηρήσουν τα μέτρα και να προσέξουν τις επαφές με τους γονείς και τους παππούδες. Εάν είχα παιδιά σε αυτή την ηλικία θα ήθελα την επόμενη ημέρα να κάνουν τεστ», είπε χαρακτηριστικά ο Θ.Πλεύρης.

Νέα μέτρα από το νέο έτος

«Από 3 Ιανουαρίου και μετά θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα που δεν θα παραπέμπουν σε γενικά lockdown και θα αφορούν την εστίαση όσον αφορά το ωράριο, θα αφορούν τις αθλητικές εκδηλώσεις, θα αφορούν το σκέλος της τηλεργασίας και μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται με πιο αυστηρό τρόπο σε δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες», είπε ο Θ.Πλεύρης.

Δείτε τις ανακοινώσεις:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.