ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Ταφόπλακα» στην εστίαση από αύριο: «Λουκέτο» στις 12:00 το βράδυ -Τέλος και η μουσική

Τη Δευτέρα έλεγαν ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά και σήμερα ανακοινώνουν νέα μέτρα!

«Ταφόπλακα» στην εστίαση από αύριο: «Λουκέτο» στις 12:00 το βράδυ -Τέλος και η μουσική

(Ανανέωση 15:02) «Ταφόπλακα» για άλλη μια φορά στην εστίαση βάζει η κυβέρνηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να ανακοινώνει μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, το κλείσιμο της στις 12 το βράδυ, όπως επίσης και το κλείσιμο της μουσικής.

Τα μέτρα που ήταν να εφαρμοσθούν στις 3 Ιανουαρίου, θα έχουν άμεση εφαρμογή από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί.

Η εστίαση και η διασκέδαση θα κλείνουν τα μεσάνυχτα με μοναδική εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε μόνο τα εστιατόρια θα μείνουν ανοικτά έως τις 2 τα ξημερώματα… αλλά φυσικά χωρίς μουσική!

Στους χώρους διασκέδασης θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι και μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι.

Ο Θ.Πλεύρης άφησε στο τραπέζι για επανεξέταση και το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες κάτω των 60 ετών, αλλά και την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωνε ότι η μετάλλαξη Όμικρον μας φέρνει σε μια κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν και οφείλουμε να παρέμβουμε αφού τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο Γ.Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν νωρίτερα, ενώ για τα σχολεία σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι αυτά να ανοίξουν κανονικά, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ειδικοί που θα αξιολογήσουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Διευκρίνισε ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουμε και αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, θα το πράξουμε. «Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να ατυχούμε το άνοιγμα των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι καταλαβαίνει ότι ο κόσμος είχε άλλα σχέδια για αυτές τις μέρες, τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να καταφύγουμε σε εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης.

Απαντώντας στο πώς θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα συνωστισμού και το αν θα γίνουν έλεγχοι, σημείωσε ότι «Θα υπάρξουν οδηγίες και συστάσεις». «Έχουμε κοινή λογική, ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς να συμπεριφερθεί».

Κοντά στις 30.000 τα νέα κρούσματα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μπορεί να «αγγίξει» σήμερα τις 30.000.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.