ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χ.Σταϊκούρας: «Δίμηνη παράταση για τις φθηνές μεταβιβάσεις ακινήτων & ενός μήνα για τη ρύθμιση των “κορωνοχρεών”»

«Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει τον Μάρτη»

Χ.Σταϊκούρας: «Δίμηνη παράταση για τις φθηνές μεταβιβάσεις ακινήτων & ενός μήνα για τη ρύθμιση των “κορωνοχρεών”»

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Κυριακής, ανακοίνωσε πως παρατείνεται η προθεσμία για τις φτηνές μεταβιβάσεις ακινήτων αλλά και για τη ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσω της πανδημίας.

Ο κ.Σταϊκούρας, τόνισε ότι θα παραταθεί μέχρι 31 Μάρτη η προθεσμία που έχουν ιδιοκτήτες ακινήτων για να κλείσουν τις μεταβιβάσεις που έχουν ξεκινήσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Γι’ αυτούς θα δοθεί επαρκής χρόνος έως το τέλος Μαρτίου για να ολοκληρώσουν την διαδικασία. Η σχετική προθεσμία έληγε τέλος Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τη ρύθμιση χρεών με 32 – 72 δόσεις ο υπουργός είπε ότι θα δοθεί τελικά ένας μήνας παράταση δηλαδή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου προκειμένου να υπάρχει επιπλέον χρόνος για την υποβολή αιτήσεων. Αυτό σημαίνει ότι και τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έχουν παγώσει θα παραμένουν παγωμένα για άλλο ένα μήνα ακόμα. Από το Μάρτιο όμως θα γίνουν απαιτητά.

Παράλληλα στο υπουργείο Οικονομικών έχει ανοίξει συζήτηση για την μονιμοποίησή των φορολογικών ελαφρύνσεων του ιού του 2022 όπως για παράδειγμα ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση τις μεταφορές το τουριστικό πακέτο και τα λοιπά καθώς και για το πάγωμα της φοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα κλπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, επανέλαβε ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει τον Μάρτη αλλά το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών ξεκινάει από τον Ιούλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.