Ομολόγησαν την ανικανότητά τους: Κάλεσαν τον Στρατό για βοήθεια στην… Αττική Οδό! – Πρωτοφανείς καταστάσεις

«Τίποτα δεν θα λειτουργήσει» την Τρίτη αποφάσισε η κυβέρνηση

Ομολόγησαν την ανικανότητά τους: Κάλεσαν τον Στρατό για βοήθεια στην… Αττική Οδό! – Πρωτοφανείς καταστάσεις

Η κυβέρνηση ομολόγησε την ανικανότητά της καλώντας τον Στρατό για βοήθεια στην Αττική Οδό, καθώς η κυβέρνηση «σήκωσε τα χέρια ψηλά» και ομολόγησε την πλήρη αδυναμία του κρατικού μηχανισμού και ειδικότερα της πολιτικής προστασίας (μεγάλο φιάσκο του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χ.Στυλιανίδη, όχι μόνο σε ότι αφορά τα πεπραγμένα του, αλλά και την ανεκδοτολογικού τύπου εμφάνισή του στην σημερινή συνέντευξη Τύπου).

Όλα αυτά ενώ στην Αττική Οδό χιλιάδες πολίτες είναι εγκλωβισμένοι ατελείωτες ώρες, χωρίς νερό και τρόφιμα, αφού καμία κρατική αρχή δεν τους απέτρεψε να εισέλθουν σε αυτή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε ότι ήδη είναι καθ΄οδόν άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων για τον απεγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό.

«Κατευθύνονται σε έξι σημεία που συνδέουν με την Αττική Οδό, Πλακεντίας, Πεντέλης, Κηφισίας, Παιανία, Σπάτα και Κάντζα προκειμένου να επιχειρήσουν για να απεγκλωβίσουν οδηγούς αν χρειαστεί και φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί. Υπάρχει μέριμνα αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Mε κυβερνητική απόφαση κηρύσσεται γενική αργία αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν θα ισχύσει η τηλεκπαίδευση στις πληγείσες περιοχές.

Οι περιοχές αυτές είναι η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, οι Σποράδες και η Κρήτη, θα υπάρξει γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες ούτε με τηλεκπαίδευση.

Λίγη ώρα αργότερα, η Πολιτική Προστασία ενημέρωσε ότι στο ίδιο καθεστώς εντάσσονται και τα Δωδεκάνησα.

Η ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου έκλεισε σε δύο σημεία.

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην Αττική Οδό έχουν εγκαταλείψει τα οχήματά τους μέσα στο χιόνι και προσπαθούν να φτάσουν στα σπίτια τους.

Τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλει κλπ. έχουν ακινητοποιηθεί και χιλιάδες πολίτες στην μέση της Αθήνας δεν ξέρουν που να πάνε.

Παράλληλα την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το χάος που έχει δημιουργηθεί στην Αττική Οδό με τους εγκλωβισμένους οδηγούς και την ταλαιπωρία που αυτοί υπέστησαν από νωρίς το πρωί -και, κάποιοι εξ αυτών, εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη και έως αυτή την ώρα.

Ειδικότερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης , στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για τα αδικήματα της διατάραξης συγκοινωνιών και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης, εισαγγελέας κ. Αντώνης Ελευθεριάνος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.