ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η «μυστική αποστολή» του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου στις Βρυξέλλες και η συνάντηση στο ΝΑΤΟ

Η «μυστική αποστολή» του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου στις Βρυξέλλες και η συνάντηση στο ΝΑΤΟ

Στις Βρυξέλλες, με «μυστική αποστολή», βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα ο Πάνος Καμμένος, όπου και συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο υπουργός Άμυνας, έπειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό ζήτησε από τον Γ. Στόλτενμπεργκ, σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό, το ΝΑΤΟ και η Frontex να αναλάβουν σε 24ωρη βάση με ενίσχυση των δυνάμεών τους και να επιστρέφουν τους πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία.

Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, η Αθήνα επανέφερε το αίτημά της να επεκταθεί η ΝΑΤΟϊκή αποστολή και στο νότιο Αιγαίο, όπου σήμερα δεν επιχειρεί, καθώς η Τουρκία θεωρεί τη συγκεκριμένη περιοχή «αποστρατικοποιημένη». Το ΝΑΤΟ, λόγω και των επιχειρήσεων στη Συρία και την υπόλοιπη Μέση Ανατολή, βλέπει θετικά το ελληνικό αίτημα, πλην όμως η Άγκυρα αντιδρά με σφοδρότητα και απειλεί με βέτο.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της συνάντησης κάτι όμως που πράττει ΝΑΤΟϊκή πηγή στις Βρυξέλλες.

Η Αθήνα, επίσης, αναμένεται να θεωρήσει ως «επιθετική ενέργεια» από την Άγκυρα τυχόν κατάργηση της συμφωνίας, χωρίς ωστόσο, να έχουν διαρρεύσει τα σχέδια αντίδρασής της σε διπλωματικό ή άλλο πεδίο.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.