ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Τσίπρας «αποδρά» στην Κίνα, περιοδεύει στα υπουργεία ψάχνοντας σωσίβιο για το χρέος

Ο Τσίπρας «αποδρά» στην Κίνα, περιοδεύει στα υπουργεία ψάχνοντας σωσίβιο για το χρέος

Στην αγωνιώδη προσπάθεια να ωθήσει την πολιτική ατζέντα σε ορίζοντα πέραν των μέτρων-φωτιά των 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που καταφθάνουν προς ψήφιση στη Βουλή επιδίδεται πλέον ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Επιχειρώντας να μεταφέρει στη μεγάλη εικόνα τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας, τα οποία αποτελούν… μαύρη τρύπα για τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας ανοίγει τον κύκλο των περιοδειών του στα υπουργεία, τον οποίο είχε προαναγγείλει στη διάρκεια του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου.

Παράλληλα, στην οπτική των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, όσο το κλίμα στο εσωτερικό γίνεται όλο και πιο πιεστικό για το κυβερνητικό περιβάλλον και η λαϊκή δυσαρέσκεια διογκώνεται, βρίσκονται οι διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού, ο οποίος αναχωρεί για επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο.

Πολιτικό μασάζ

Oλα αυτά, τη στιγμή που ο κύκλος του πολιτικού μασάζ προς τα μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου θα συνεχιστεί μέχρι το… παρά πέντε του τετ α τετ της Ολομέλειας, αν και πλέον πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως ουδείς από τους «153» θα θελήσει να τραβήξει διαχωριστική γραμμή και να καταψηφίσει.

Πέρα από τις τηλεφωνικές επαφές που θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον νέο πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και με την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια των οποίων θα κυριαρχήσει το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να έχει τετ α τετ στην κινεζική πρωτεύουσα με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι πιθανό να έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ αναμένεται πως θα έχει τετ α τετ και με το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτιέρες, με κυρίαρχα ζητήματα στην ατζέντα το Κυπριακό και το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Στο καυτό μέτωπο της ψηφοφορίας στη Βουλή, όπου ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες θα ανάψουν πράσινο φως στο τσεκούρωμα συντάξεων και αφορολογήτου, για να κλείσουν τη συμφωνία και να πάρουν ανάσες παραμονής στην εξουσία, το κυβερνητικό στρατόπεδο επιθυμεί να έχουν τελειώσει όλα μέχρι τη 18η Μαΐου. Επιδίωξη του Μαξίμου είναι στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ να συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος (αν και τα μηνύματα από την πλευρά των δανειστών δεν είναι ενθαρρυντικά για τις κυβερνητικές επιδιώξεις), ακόμη και εάν για τις τελικές αποφάσεις χρειαστεί ένα επόμενο έκτακτο Eurogroup.

Δηλώσεις στελεχών

Αφήγημα ολοκλήρωσης τετραετίας κράτησε, στο μεταξύ, στην επιφάνεια ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κινούμενος στο ίδιο πλαίσιο με τα μηνύματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν στόχο την τόνωση του εσωτερικού ακροατηρίου. «Συγγνώμη οφείλουμε να ζητάμε κάθε ημέρα από τον ελληνικό λαό, γιατί δεν έχουμε ικανοποιήσει τις προσδοκίες του…

Οταν ολοκληρωθεί η τετραετία θα μας κρίνει ο λαός, όπως έκρινε και τους άλλους. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια κατάσταση αναμονής τα τελευταία χρόνια. Τώρα κλείσαμε τη συμφωνία, είναι ώρα να ανασκουμπωθούμε και να τρέξουμε», υποστήριξε (Σκάι) ο κ. Κουρουμπλής. Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου, Ράνια Σβίγκου, επιχείρησε να εστιάσει στο αφήγημα των αντιμέτρων και του ουδέτερου δημοσιονομικού κόστους, το οποίο στέκεται προμετωπίδα στις παρεμβάσεις του κυβερνώντος κόμματος.

«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την προσπάθεια που γίνεται ακόμα μέσα σε ένα σκληρό μνημονιακό πλαίσιο, ώστε να υπάρχει κατεύθυνση στην ανακούφιση των κοινωνικά ασθενέστερων. Και η συμφωνία η οποία θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες μέρες εκτός από τα αρνητικά μέτρα περιέχει και μια σειρά θετικών αντίμετρων που κατευθύνονται ακριβώς σε εκείνα τα στρώματα που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση», ανέφερε (Πρακτορείο) η Ράνια Σβίγκου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.