ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ξανθός: «Δεν εκποιούνται αλλά αξιοποιούνται τα κτήρια του ΕΣΥ που δόθηκαν στο Υπερταμείο»

Ξανθός: «Δεν εκποιούνται αλλά αξιοποιούνται τα κτήρια του ΕΣΥ που δόθηκαν στο Υπερταμείο»

«Δεν θα είναι για εκποίηση αλλά για αξιοποίηση», με αυτή την φράση επέλεξε να απαντήσει ο κ. Ανδρέας Ξανθός στις καταγγελίες που υποστηρίζουν πως δημόσια νοσοκομεία περιλαμβάνονται στην λίστα με τα ακίνητα του δημοσίου που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο.

Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστα Μπαργιώτα αναφορικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Αρτας κ.α. να οδεύουν στον προθάλαμο του ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις παραδέχθηκε πως «ίσως υπάρχουν και κάποια κτήρια του ΕΣΥ στην λίστα» σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει «δεν είναι για εκποίηση αλλά αξιοποίηση. Προφανώς, προφανέστατα δεν υπάρχει καμία διάθεση και πρόθεση να εκποιήσουμε δημόσια περιουσία. Εκποιήσεις υπήρξαν σε προηγούμενες περιόδους».

Αναφορικά με τις τιμές των φαρμάκων είπε «η ιδέα μας, είναι να μπουν κριτήρια, εισοδηματικά ή άλλων αναγκών με βάση την χρονιότητα της νόσου ώστε να υπάρξει αισθητή ελάφρυνση στο κόστος. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι δεν είναι σωστό αλλά θέλει δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας μίλησε για «ανώμαλη προσγείωση» της κυβέρνησης το 2015 «στην σκληρή πραγματικότητα για απεγκλωβισμό από το μνημόνιο» και παραδέχθηκε πως «δεν τα καταφέραμε. Κάναμε μεγάλη υποχώρηση, θέσαμε όμως το συμβιβασμό στην κρίση του κόσμου και η κοινωνία μας έδωσε εντολή να υλοποιήσουμε μέσα σε μνημόνιο μια πολύ πιο ανακουφιστική και ευαίσθητη πολιτική ιδιαίτερα στην υγεία. Αντιμετωπίσαμε σε δύσκολο περιβάλλον και σε διαδικασία βίαιης ωρίμανσης τα προβλήματα και ικανοποιήσαμε δύο – τρεις κοινωνικές ανάγκες που ήταν ακάλυπτες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.