ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Περίεργες προσλήψεις Κοτζιά στο ΥΠΕΞ!

Περίεργες προσλήψεις Κοτζιά στο ΥΠΕΞ!

Πολύ «περίεργα» πράγματα συνέβαιναν στο Υπουργείο Εξωτερικών επί Νίκου Κοτζιά και μάλιστα κάποια από αυτά αφορούσαν στους νομικούς συμβούλους του πρώην υπουργού.

Όπως αποκαλύπτει το Crashonline.gr, ο κ. Κοτζιάς ο οποίος προσέλαβε τέσσερις νομικούς για τη στελέχωση του Γραφείου Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, το οποίο υπάγεται άμεσα στον υπουργό, απαιτούσε το υπουργείο να πληρώνει… όλες τις ασφαλιστικές τους εισφορές!

Συγκεκριμένα, το γραφείο του πρώην υπουργού πίεζε να τους πληρώνει από τον προυπολογισμό του υπουργείου, όλες τους τις ασφαλιστικές εισφορές, όπως προκύπτει και από το ΦΕΚ Τεύχος Γ΄ 172/21.02.2018. Και εκείνες τις εισφορές που είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν οι ίδιοι ως εργαζόμενοι με έμμισθη σχέση με το υπουργείο, κάτι που πάσχει από άποψη νομιμότητας και κανονικότητας και απαγορεύει ο νόμος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλου!

Μάλιστα, η «περίεργη» ιστορία με τους συγκεκριμένους νομικούς κρατάει από παλιά, καθώς, όπως είχαν αποκαλύψει πριν από έναν χρόνο περίπου τα Παραπολιτικά, σε θέμα τους με τίτλο «Διαγωνισμός που… μυρίζει», περιέγραφαν τον τρόπο που ο κ. Κοτζιάς προσέλαβε τους τέσσερις δικηγόρους για τη στελέχωση του νεοσύστατου τότε Γραφείου Νομοθετικής Πρωτοβουλίας.

Κάποιοι από τους υποψηφίους εξηγούσαν τότε στην εφημερίδα, ότι οι ατομικές συνεντεύξεις που έγιναν από μία τριμελή επιτροπή ήταν «ολιγόλεπτες και χωρίς να συζητηθούν θέματα ουσίας και σχετικά με τη θέση που διεκδικούσαν». Στη συνέχεια δε, το δημοσίευμα ανέφερε ότι «Η επιτροπή που συνήλθε για να αξιολογήσει τους 35 υποψηφίους μετά τις συνεντεύξεις που διεξήγαγε, αποφάσισε κατ΄ αρχάς να προκρίνει 19 δικηγόρους που έχουν τουλάχιστον οκταετή εμπειρία», κάτι όμως που δεν υπήρχε ως όρος στην προκήρυξη του διαγωνισμού…

Εμείς από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε, αν ρωτήθηκε ποτέ αλλά και αν ενημερώθηκε έστω γι΄ αυτό ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στο… διπλανό γραφείο με τον υπουργό.

Τελικά, αξίζει να σημειωθεί, ότι ύστερα από τις συνεχείς πιέσεις, εκδιώχθηκαν δύο υπάλληλοι που δεν δέχτηκαν να εφαρμόσουν την εν λόγω παρατυπία, η οποία όπως προαναφέραμε αντίκειται στον νόμο. Μάλιστα, η μία εκ των δύο υπαλλήλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η προϊσταμένη του μισθολογίου, (εκκαθαρίστρια αποδοχών.του ΥΠΕΞ) και πήρε τελικά «δυσμενή» μετάθεση…

Μήπως και οι συγκεκριμένοι νομικοί έκριναν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καθόλα νόμιμη και συνταγματική;…

Του Νίκου Αναστασίου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.